Kanser Tedavisi Olanlar Kısırlıktan Nasıl Korunmalı?

Kemoterapi ve/veya radyoterapi gibi Kanser tedavisi gören kişiler kısırlıktan korunmak için Embriyo dondurma, yumurta hücresi dondurma ,Yumurtalık dokusu dondurma, gibi ek tedaviler görebilir.

Kanser Tedavisi Olanlar Kısırlıktan Nasıl Korunmalı?
Kanser Tedavisi Olanlar Kısırlıktan Nasıl Korunmalı? İpek Köse

Embriyo dondurma Eşinizden alınan spermler ve kadından Toplanan yumurtalar ile döllenerek dondurulur ve saklanır. Bir diğer yönetensel adı da yani tüp bebek tedavisi Evli hastalarda uygulanabilir. Kadının adet gününün 2. veya 3. günü yada kadının yine bir önceki adetinin 21.günü tedaviye başlanır. Burada amaç yumurtalıklarınızdaki yumurtaların büyümesini sağlanmasıdır. 10 ile a4 günlük olan bu süreçte ultrason takipleri yapılmaktadır.

YUMURTA HÜCRESİ DONDURMA

Evli olmayan kişilerde uygulanmaktadır. bir seçenektir. Embriyo dondurmada olduğu gibi bir İşlemdir. Yumurta hücresi dondurma İşleminin fakı  yumurta toplam işleminden sonrası olmasıdır.

YUMURTALIK DOKUSU DONDURMA

Embryo ve yumurta hücresi dondurma işlemi için zamanı olmayan için zamanı hastalar ile çocuk çağı kanser hastalarında uygulanan bir seçenektir. Bu işlemin diğer iki işlemden farkı ameliyat gerektirmesidir. Genellikle kapalı ameliyat gerektirmektedir. .Yumurtalık dokusunun dondurulup, tekrar çözüp hastaya nakledilir.

NEDENİ BELLİ OLMAYAN KISIRLIK

Nedeni i belli olmayan kısırlık durumlarında en önemli denedlerden biride yapısal bozukluklar olduğu yapılan araştırmalar sonrasında tespit edilmiştir. Eğer kadına tedavi uygulanacak ise; hastalık laporoskopi ile tedavi yöntemi tercih edilecektir. Tabi kanser gibi bir hastalığı yok ise, bazı durumlarda Yumurtlama tedavisi ve aşılama yöntemide uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinden sonra ise, kadının hamile kalabilmesi için doktorların çiftlere düzenli cinsi ilişkide bulunmaları tavsiye edilmektedir.

kemoterapi alan kisinin yaninda bebek kemoterapi gören erkeğin çocuğu olurmu kemoterapinin hasta yakınlarına zararı varmı kemoterapi gören hasta ne kadar yaşar kemoterapi alan hasta yakınları nelere dikkat etmeli kemoterapi a
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama