Vajinismus Nasıl Ortaya Çıkar?

Cinsel ilişki sırasında vaginanın kasılmayla Vajinismus ortaya çıkabilir. Hatta bazı durumlarda Penisin vajinaya girmesi mümkün dahil olmayabilir.

Vajinismus Nasıl Ortaya Çıkar?
Vajinismus Nasıl Ortaya Çıkar? İpek Köse

Bu kadınların bazılarında ise doğumda esnasında da kasılmalar ortaya çıkabilir. Bu da normal doğumu yani vajinan doğumu neredeyse imkansız hale getirebilir.

CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN VAJİNİSMUS

Cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan Vajinismus durumlarda ise, kadında cinsel isteksizlik olduğundan kadının uyarılma ve orgazm olamama hissi ile de ortaya çıkacaktır. Çoğu kadında var olan bu durum toplumsal baskılar nedeni ile kadınlar tarafından saklansa da cinsel yaşamın başlangıcı ile ağrı ve acı ile de ortaya çıkabilmektedir. Sonrasında ilk gece korkusunu atlatamayan kadınlarda bu sorun uzun süre devam etmektedir.

VAJİNİSMUS NEDENLERİ

Vajinismus Ü sorunu yaşayan kadınların geçmişine bakıldığında ise, ilk gece korkusu başta olmak üzere cinsel taciz gibi ciddi bir psikolojik Travma, toplumsal baskılar, ilk cinsel birleşmenin çok ağrılı ve sıkıntılı olması gibi psikolojik zararlar söz konusu olabilir.

VAJİNİSMUS SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Vajinismus Sorunu yaşayan kadınların çoğu vaginanın içine giremeyecek kadar ufak olduğunu düşünürler. jinekolojik muayene bu anlamda kadının vaginanın boyutları hakkındaki ön yargıları yıkmasına yardımcı olabilir. Gerekli olan durumlarda ise istem dışı ortaya çıkan kasılmalar tedavi yolu ile önlenebilir. Bu konuyu parantez içinde detaylandırmak gerekir ise kadınlara bu konuda cinsel ilişki öncesi gevşeme için uzman tarafından yardım alabilir. Örneğin kadına vaginanın gevşemesi için bazı teknikler öğrenilebilinir. Kegel egzersizleri olarak bilinen bu teknikler nasıl uygulaması gerektiği hastaya bilgi verilerek gösterilir. Vaginanın girişinde yer alan kasların çalıştırılması için uygulanan Kegel egzersizi. Sadece vajinismus şikâyeti olan kadınlarda değil idrar kaçırma şikayeti olan bayanlar tarafından da uygulanabilir.

vajinismus nasıl çözülür vajinismus tedavisi vajinismus ne demek vajinismus nedir vajinismus belirtileri vajinismus egzersizleri vajinismus ekşi vajinismus tedavisi nedir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama