B Vitamini Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

B vitamini eksikliğini anlamanın yolu, kanda oksijenin yeterli olmamasıyla anlaşılan birtakım sağlıkla ilgili şikayetlerdir.

B Vitamini Eksikliği Nasıl Anlaşılır?
B Vitamini Eksikliği Nasıl Anlaşılır? İpek Köse

Bu şikayetlerin başlıcaları yorgun olmak, halsiz hissetmek, ciltte solgunluk, cildin çabuk morarması, diş eti ve ağız arızaları ile sindirim sistemi bozukluklarıdır. Bunları yaşamanız halinde B vitamini eksikliği olduğunu anlayabilirsiniz. Emin olmak için ise bir doktora muayene olmanızda fayda vardır. Çünkü çeşitli B vitamini eksikliklerinden hangisinin mevcut olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Buna göre izlenecek olan hap, ilaç veya yiyeceklerin listesini çıkarabileceksiniz. 

Aksi halde rastgele alınacak ilaçlar nedeniyle başka tür bir B vitamini alan vücutta hastalık sayısı da çoğalabilmektedir. Kırmızı et, tavuk ve balıklar, süt ve sütten yapılan yiyeceklerden hangisini daha fazla tükeceğiniz de, B vitamini çeşitine göre değişmektedir. Tüm bu sorunların üstesinden gelmenin en basit yolu olan bu yiyecek gruplarını düzenli olarak tüketerek kısa sürede kökten çözün.  Eğer felç veya kalp krizi gibi geri dönüşü pek mümkün olmayan hastalıkları yaşama riskiniz varsa b6 ve b9 vitamini ağırlıklı beslenmenizi öneriyoruz. Folik asit içeren B9 vitamini, yukarıdaki hastalıkların dışında unutkanlığa da iyi gelmektedir. Gelişimin normal seyretmesi ve büyümenin sağlıklı olması için B vitamini eksikliğinin anlaşılmasından sonra derhal önlem alınmalıdır. Doktordan kontrollü olarak alınacak B vitamini takviyeleri ve dozları neticesinde B vitamini eksikliği problemi aşılabilecektir. B vitamini eksikliğinin aşılması demek depresyondan kurtulmanız ve enerjik olmanız anlamına gelmektedir.

b12 vitamin eksikliği nasıl ölçülür b12 eksikliği nasıl tespit edilir b12 vitamini b12 eksikliği belirtileri b12 eksikliği ne yemeli b12 eksikliği nasıl giderilir
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama