Tehlike Büyük! Cips Çocuklarda Bağımlılık Yapıyor

Çocuk Endokrinoloji ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, Baslı cips olmak üzere bazı gıdalar içerisinde bulunan Çin tuzunun beyinde gıdaya karşı aldatmaca geliştirdiğini ve özellikle çocuklarda bağımlılık yaptığını söyledi.

Tehlike Büyük! Cips Çocuklarda Bağımlılık Yapıyor
Tehlike Büyük! Cips Çocuklarda Bağımlılık Yapıyor melek eren

Çocuk Endokrinoloji ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Selim Kurtoğlu,  Çin lokantalarında kullanılması ve satılması nedeni ile Çin tuzu olarak tabir edilen ‘monosodyum glutamat’ maddesinin, beyinde glutamat reseptörlerini Uyardığını ve bu nedenle gıdaya karşı bağımlılık geliştirdiğini söyledi.

Çin lokantalarının yanı sıra söz konusu Çin tuzunun Facebook restoranlarda daha uzun süre saklayabilir için tavuk ve et bu ya onları sosis salam gibi Şarküteri ürünleri sos tabletleri ve cipslerde çokça kullanıldığını belirten Profesör Doktor Kurtoğlu, Bu maddenin beyinde gıdanın kadının çok güzel olduğuna dair aldatmaya yol açtığını söyledi. Özellikle çocuklardaki cips bağımlılığının nedeninin bu madde olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, Bu maddenin çocuklarda daha fazla olmak şartı ile yetişkinlerde de Tip 2 diyabet Kalp Damar Hastalıkları tansiyon yüksekliği şişmanlık sürekli uyku hali astım epilepsi krizleri ne tetikleme durumları halsizlik yorgunluk akciğerde sıkışma hissi kalp çarpıntısı gibi insana neden olabileceğini vurguladı.

Profesör Doktor Kurtoğlu açıklamasının devamında;  “En son Hindistan’da yapılan bir deneyde, ‘monosodyum glutamat’ maddesiyle birlikte çay şekeri yani ‘sükroz’ ile beslenen farelerde Tip-2 diyabet geliştiği, damarların bozulduğu ve özellikle hafızanın olumsuz etkilendiği gösterilmiştir.” ifadelerini kullandı.

EBEVEYNLER ÇOCUKLARINI BU GIDALARDAN UZAK TUTMALI

En fazla görevim Burada ebeveynlere düştüğüne dikkat çeken Profesör Doktor Kurtoğlu, “Bütün anne babalara, Çin tuzunun içerdiği gıdaları hem evlerinden hem de dışarıda yemek yerken kaçınmalarını ve çocuklarında küçük yaştan itibaren bu gıdalarda bağımlılık oluşmaması için, içinde bu maddenin bulunduğu gıdadan çocuklarını uzak tutmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

cips bağımlılık çin tuzu son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama