Genç Kızlar Jinekoloji Muayene Yaptırabilir mi?

Bekâr ve genç kızlarda elle veya alet ile Vajina Jinekolog Muayenesi teknik olarak yapılaması ve mümkün değildir. Dış genital bölgedeki organlar gözle ya da karın bölgesinden bakılan ultrasonografi ile yumurtalıklar ve rahim değerlendirilir.

Genç Kızlar Jinekoloji Muayene Yaptırabilir mi?
Genç Kızlar Jinekoloji Muayene Yaptırabilir mi? İpek Köse

Kadınlar evli yada , evli ya bekar olsun en azından yılda 1 azından en ideal olarak ise, 6 ayda bir, kez, jinekolojik muayene olması gereklidir.

JİNEKOLOG MUAYENESİ VE GEBELİK TAKİBİ

Bu jinekolojik muayenedeki asıl amaca gelince kadın hastalıkların önlenmesi, olası bir hastalık durumunda ise; erken tanı ve tedavi edilmesi açısın çok önem taşımaktadır. Jinekolog tarafından yapılan jinekolog muayene sırasında hastaya teşhis konulmuş her hangi bir kronik bir rahatsızlığın olup, olmadığı, ameliyat geçirip geçirmediği, düzenli olarak kullandığınız bir jinekolojik ilaç kullanıp kullanmadığı ya da herhangi bir alerjik, hastalığın olup olmadığı gibi sorular sorulur. Eğer Jinekolog Muayenesi gebelik ve takibi için ise yazımızın başında belirttiğimiz sorulara ek olarak hamilelik ile ilgili sorular da sorulacaktır.

VAJİNA MUAYENESİ NASIL YAPILIR?

Muayene olmadan önce mesenin boşaltması için öncelikle tuvalete gidilmesi gerekmektedir. Muayene odasında iç çamaşırınızı çıkartarak, hemşirenin yardımı ile jinekolojik masaya uzanarak bacaklarınızı masanın özel yerlerine yerleştirdikten sonra "jinekolojik pozisyon" almanız gerekmektedir. Yılda bir defa yapılan jinekolojik muayenesinde  amaç, geni tal organların yanı sıra kadında bulunan üreme sistemini oluşturan tüm organların durum ve sağlık durumlarını değerlendirmektir.

bakireyim alttan muayene yapilirmi jinekolojik muayene korkusu jinekolojik muayenede nelere bakılır jinekolojik muayene kadınlar kulübü jinekolog muayene fiyatları alttan muayene olamıyorum jinekolojik testler nelerdir smear
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama