Cinsel İlişki Yolu İle Bulaşan Hastalıklar

Cinsel ilişki yolu ,ile bulaşabilen hastalıklar dan ; en önemliler eri, bel soğukluğu AIDS, frengi, ve son yıllarda giderek artış göstermekte olan Hepatit-B’dir. Sık partner değiştirmek, birden fazla kişi ile düşünmeden cinsel birliktelik yaşamak bu hastalıkların bulaşmasını kolaylaştıran etkenler arasındadır. Bu hastalıkların en sinsi yanı ise; cinsel organlar ve idrar yollarında belirti vermeleridir. Bağışıklık sistemi ve diğer organ etkilemektedir.

Cinsel İlişki Yolu İle Bulaşan Hastalıklar
Cinsel İlişki Yolu İle Bulaşan Hastalıklar İpek Köse

AIDS bağışıklık sistemini Hepatit-B ise karaciğeri, bozmaktadır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemenin en etkili yollarından biride cinsel hastalıkları taşıma riski yüksek olan kişiler ile ilişki de bulunmaktan kaçınmak ve ilişki a anında mutlaka kondom kullanmaktır. 

AIDS

Kadın ya da erkek Üreme organlarında olağan dışı bir durum fark ettiğinizde uzmana görünerek tedavi yoluna gidilmelidir. Eşlerden birbirine geçeceğinden tedaviyi iki eşin birlikte olması gerekmektedir. Cinsel yolla bulaşan ve tedavi edilmeyen hastalıkların başında gelen ve hızla yayılan AIDS hastalıklardan biridir. . AIDS hastalığı, “İngilizce karşılığı bağışıklık sistemi Yetmezliği olan kelimelerin baş harflerinden oluşmuş ve tüm dünyada bu şekilde bilinmektedir. Korumasız cinsel ilişki ile bulaşması yüksek muhtemel olan HIV virüsü insandan insana, çabuk bulaşan bir hastalıktır.

Bu hastalıktan korunmak için alınacak en etkili yöntemlerden biri cinsel ilişki sırasında mutlaka ve mutlaka prezervatif kullanılmamasıdır. AIDS, diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan farklı olduğun dan ; az öncede belirttiğimiz gibi insandan insana çabuk bulaşan ve ilerleyen hastalıkların başında yer almaktadır. Bu nedenle eşiniz ile dahi olsa cinsel ilişki sırasında kondom kullanımını alışkanlık haline getirmelisiniz.

cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi cinsel yolla bulaşan hastalıklar nedir cinsel yolla bulaşan hastalıklar belirtileri cinsel yolla bulaşan hastalıklar testi cinsel yolla bulaşan hastalıklar ne zaman belli olur cinse
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama