Genital Siğil Nedir, Genital Siğil Nasıl Bulaşır?

Psikolojik ve kozmetik sorunlara neden olan genital siğiller, gecikmeden tedavi edilmesi gereken lezyonlardır. Tedaviye geç kalınması halinde bu siğiller üreme yolu ile çoğalabilir. HPV virüsü taşıyan kişilerde cinsel ilişki ile kişiden kişiye geçebilir.

Genital Siğil Nedir, Genital Siğil Nasıl Bulaşır?
Genital Siğil Nedir, Genital Siğil Nasıl Bulaşır? İpek Köse

Genetik siğiller en çok 18 ile 25 yaş aralığında görülmektedir. Kadınlarda daha sıklıkla vajina girişi ve makatta görülen bu siğiller erkeklerde ise, penis ucunda görülmektedir.HPV enfeksiyonu taşıyan kişiler cinsel birliktelik sırasında sürtünmeye bağlı deri aracığı ile geçebilir.Kondom bu bağlamda tam olarak koruyu değildir.

GEÇMEYEN GENİTEL SİHİLLERHPV VİRÜSÜ HABERCİSİMİ

Cinsel birliktelik sırasında tensel temas, sürtünme vs durumlarda ciltte meydana gelebilecek tahrişler HPV nin geçişini hızlandıracaktır. Bu virüsü kapan kişiler haftalar hatta aylar sonra siğil sorunu ile karşılaşmaktadır. Bu yazıyı okurken eminim aklınıza şöyle bir soru gelebilir. Daha önce hiç cinsel ilişki yaşamayan kadınlarda yani bakirelerde siğil problemi yaşanır mı? Bu sorunun cevabını sadece bakireler değil ufak yaştaki kız çocuklarında da siğil sorunu yaşayan bakire bayanın bulunduğunu söylemek isteriz. Siğillerin çoğu yazımızın başında anlatmaya çalıştığımız gibi cinsel ilişki ile geçmektedir. Ama bu siğil için kişilerin illaki cinsel ilişki yaşaması gerektiği anlamına gelmez.

HPV VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR

Çevrenizde bu sinsiz HPV virüsü taşıyan kişiler varsa cilt temasın yanı sıra sürtünme, tuvalet havlu vs gibi ortak eşyaların kullanılması bakirde siğil oluşmasının başlıca nedenleri arasında sayılabilir. Bu nedenle genital bölgedeki hijyen ve temizliğe oldukça çok dikkat edilmelidir. HPV virüsü kapan kişilerde 1- ile 8 ay arasında seri renginde değişikler ile kendini gösteren siğiller karnı bahar görünümü ile belirir ve genital organlar da hızla yayılır.Bu siğiller kansere neden olmasa da görsel açıdan hoş olmayan görünüme neden olabilirler. Bu konuda sizlere naçizane tavsiyemiz en azından senede bir kes smer testi yapmanız. Siğiller kişide ağrı acı, yanma ve kaşıntıya neden olabiliyorsa mutlaka tedavi edilmedir.

genital siğil ilaçları genital siğil belirtileri genital siğil tedavisi erkek genital siğil nasıl geçer genital siğil nedir genital siğil yaktırma genital siğil ekşi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama