Cinsel İlişki Kalp Krizi Riskini Azaltıyor

Kalp krizi genellikle fiziksel aktivite olmadan, istirahat halinde gelişen bir rahatsızlıktır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre cinsel ilişki kalp krizi riskini azaltmaktadır.

Cinsel İlişki Kalp Krizi Riskini Azaltıyor
Cinsel İlişki Kalp Krizi Riskini Azaltıyor İpek Köse

Kalp krizi riski kalbin yükünün aşırı artması nedeniyle artmaktadır. Spor faaliyetlerinin düzenli ve dozunda yapılması durumunda kalp krizi riskinin azaldığı bilinen bir gerçektir. Aynı spor faaliyetlerinde olduğu gibi dinamik bir faaliyet olarak yürütülen cinsel ilişkide aynı şekilde kalp krizi riskini azaltmaktadır.

DÜZENLİ CİNSEL İLİŞKİ RİSKİ AZALTIYOR

Cinsel ilişki sırasında bazı hormonal değişiklikler gerçekleşmektedir. Bu hormonal değişiklikler ile haz duygusu da yüksek miktarda hissedilmekte ve bunun sonunda bireylerde mutluluk hissi ortaya çıkmaktadır. Araştırmalar gösteriyor ki düzenli yapılan cinsel ilişkiler kalp krizi riskini azaltmaktadır. Daha önce kalp krizi geçirmiş olan bireylerde ise bu durum tam tersidir. Diğer bireylerde kalbe yüklenen bu yükün bir sporsal aktiviteye benzetilmesi mümkünken, kalp rahatsızlığı olan bireylerde ise bu ilişkilerin sıklaşması ölümcül sonuçlara neden olabilir. Cinsel ilişkilerin belirli bir program içerisinde yürütülmesi çoğu zaman mümkün olmadığından, kalbe yüklenen yükün bu tip hastalarda sporsal bir faaliyete benzetilmesi mümkün değildir. Sporcu kalbi (kalpte büyüme ve kalp zarında kalınlaşma ile kendini gösteren bir kalp türü) olan bireyerde ise, cinsel ilişkinin oldukça faydalı etkileri saptanmıştır. Kardio işleminin yani kalbe yük bindirilerek yapılan sporsal faaliyetlerin kalp tarafından kabul edilmiş ve buna uyum sağlamış durumda olduğundan, kalbe yapılacak bir yükleme herhangi bir problem yaratmamakla berbaber, ani sporun bırakılması gibi durumlarda destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılabilmektedir. Cinsel ilişkinin kalp üzerindeki etkisi duruma göre değişiklik göstermektedir. Sağlıklı bireylerde ve fiziksel aktiviteye alışık metabolizmalarda kalp krizi riskini önlerken, mevcut kalp rahatsızlığı olanlarda kalp krizi riskini arttırmaktadır.

kalp ritim bozukluğu cinsellik stent sonrası cinsel ilişki anjiyodan kaç gün sonra cinsel ilişkiye girilir kalp yetmezliği ve cinsel yaşam sevişirken kalp krizi geçirdi cinsel ilişki sırasında nefes darlığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama