Hamilelekikte Vücutta Ödem Oluşmasının Nedenleri?

Anne adaylarında en sık görülen şikayetlerden biride hamileliğin son aylarında vücutta oluşan sıvı miktarı ve artışı kilo artış ile birlikte ellerde, ayaklarda parmaklarda sırt ve ayak bileklerinde 'ödem' adı verilen şişliklerin oluşmasına neden olur.

Hamilelekikte Vücutta Ödem Oluşmasının Nedenleri?
Hamilelekikte Vücutta Ödem Oluşmasının Nedenleri? İpek Köse

Hamilelik sırasında anne adaylarının aldığı kiloların dörtte birinin sıvı olduğu unutulmamalıdır. .

HAMİLELİKTE ÖDEM OLUŞUMU

Ayrıca yine çalışan anne adaylarında yaptığı işe bağlı olarak, uzun süre ayakta kalması sonucunda bu şişliklerin artmasına neden olabilir. Bu nedenle anne adaylarının mümkün olduğu kadar dinlenmesi gerekir. Ödemin vücuttan çok daha kolay atılması için ayakların altına destek koyarak yukarı kaldırarak yatmak faydalı olacaktır..

HAMİLELİKTE VAJİNADA OLUŞAN ÖDEM

Yine anne adaylarına tavsiyemiz rahat, mümkünse ortopedik ayakkabıların giyilmesi de önem taşır. Tabi bu söz ettiğimiz şikayetler yani ödem nedeni ile Hamilik döneminde ayakkabı numarası artabilir. Bu ödem . bacaklarda şişme halini alıyorsa başka bir hastalığın belirtisi olabilir. Birde vajinan ödemvardır ki; bu erken doğuma neden olabilir. Kesin bir teşhis konulabilmesi için tansiyon yükselmesi ve idrar tahlilindeki protein artışına bakılır.

HAMİLELİKTE DEMİR EKSİKLİĞİNİN NEDENLERİ

Anne adaylarında demir eksikliğine sonucunda ortaya çıkan anemi hastalığının belli başlı iki nedeni vardır. Demir eksikliği ve yetersiz beslenme, kadının sık düşük yada doğum yapması. Enfeksiyonlar, bağırsaklarda oluşan emilim bozukluğu yeterince vücudun demir depolamasını önler. Hamilelerde anemi hastalığını önlemek için, demir takviyesi yapılmalıdır.

HAMİLELİKTE ANEMİ ŞİKAYETLERİ

Anne adaylarında anemi ile orta çıkan belli başlı şikayetlerden belli başlılarını sıralayalım.

-Aşırı iştahsızlık

-Halsizlik sürekli yorgunluk hali

-uzun süren baş ağrıları ve çarpıntılar.

-Nefes darlığı, bayılma

- Kulaklarda çınlama

- Uykuya dalma sorunu

- Saçlarda dökülme

- Dikkat eksikliği

- Sık Baş dönmeleri

hamilelikte ödem söktürücü hamilelikte ödem atma yollari hamilelikte ödem atmak için bitkisel çözümler hamilelikte ödem kaçıncı ayda başlar hamilelikte ödemin bebeğe zararları hamilelikte ödem tehlikeli midir hamilelikte ödem
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama