Kadın Neden Hamile Kalamaz?

Kadınlarda yaş kadar önemli bir diğer etken olan yaş olgusu kadının olgunluğa ulaşan bu hücre yumurtlama ile yumurtalıktan atılması yumurtalıkların ile alakalıdır.

Kadın Neden Hamile Kalamaz?
Kadın Neden Hamile Kalamaz? İpek Köse

Kadındaki yumurta hücreleri fonksiyonlarını yitirmesi ile kısırlık sanılabilir. Bazı durumlarda farklı olarak kadın, için menopoz dönemi baslar. Yine kadında İlerleyen yaşla birlikte hormonsal düzen değişeceğinden hamile Kalama oranları düşer ve nerdeyse yok denecek kadar azalır.

KADINA KISIRLIK TANISI NASIL KONUR

Kadının yaşının doğurganlık üzerinde etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kadınlarda yaş ilerledikçe hamile kalma potansiyelinin azaldığını bilemeyen nerdeyse yok gibi Bu yönde yapılan tüm çalışmalar erkek yaşının doğurganlık üzerinde önemli derecede etkisi olduğu bilinmektedir. Kadınlarda otuz beş yaşından önce görülen kısırlıklarda tam olarak bir tanı konması, için bir yıl boyunca beklemek gerekmektedir. 

ERKEKTE SPERM HÜCRESİ YAPISI NEDEN BOZULUR 

Erkeklerde sperm hücresi yapısının neden bozulduğunu açıklamak bazı durumlarda mümkün olmasa da sperm hücresi yapısının genetik kodlarla ve kontrol edilmesi genetik problemlerin sperm hücresi yapımını olumsuz Yönde etkilediği yapılan araştırmalar sonrasında ortaya çıkmıştır. Geçmişinde Varikosel, Kabakulak gibi sağlık problemleri de altta yatan sebepler olabilmektedir. Bu bağlamda genetik hataların tespit edilmesi ve erkekte kısırlık İçin tedavi olarak nasıl bir yol izlenmesi konusunda ışık tutucu olacaktır. Örneğin çocukluk çağında döneminde bu hastalıklarından birini geçiren erkeklerde bu hastalıklarından dolayı inmemiş yumurta, problemi ileride sperm yapısını da olumsuz yönde etkileyebilmekte ve erkekte kısırlık problemine yol açmaktadır.

KISIRLIK TEDAVİSİ

Büyük fedakârlık gerektiren kısırlık tedavisi, çiftlere etkisi açısından önemli bir unsur olan psikolojik destek gerekebilir. Bu doğrusal ünite önemli diğer nedenine tedavi döneminde çiftlere yapılan tetkikler sonucunda çocuk sahibi olmakla konusundaki belirsizlikler çiftlerin ruhsal sağlığını olumsuz yönden etkilenmesine neden Olabilir.

2. çocuğa neden hamile kalamıyorum korunmadığım halde neden hamile kalamıyorum herşey normal neden hamile kalamıyorum hamile kalamama korkusu neden hamile kalınmaz düzenli adet görüyorum ama hamile kalamıyorum hamile kalamama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama