Hamilelik Süresince İdeal Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?

Anne adaylarının hamilelik süresince aldığı kilolar anne ve bebek arasında ayrı bir şekilde paylaşılmaktadır. Hamileliğin ilk aylarında annede depolanan yağlar ve hamileliğin ortasında ise besin depolanması en yüksek seviyeye ulaşmaktadır.

Hamilelik Süresince İdeal Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?
Hamilelik Süresince İdeal Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır? İpek Köse

Bebeğin büyümesi ise hamileliğin son 10 haftasında olacağı için özellikle bu sürecin son dönemlerinde bebeğin daha sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için, ihtiyaç duyulacak enerji ve plasentan büyümesi ile kan yapımında da hızlanma görülmektedir.

HAMİLELİKTE SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ

Yazımızın başında anlatmaya çalıştığımız gibi hamileliğin ilk depolanan ve hamilelik süresince kullanılmayan yağlar ise; doğumdan sonraki, emzirme döneminde anne için gerekli olan enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılır. Bu nedenle hamilelik boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmek aynı zamanda olası bir düşük yada erken doğumu da önleyecektir.

HAMİLELİKTE KİLO ALIMI

Kadında önemli bir faktör olan hamilelikte kilo alma ve sağlık irazda annein yaşam tarzı ile ilintidlir. Hamilelik süresince fazla kilo almak akabinde sağlıkla ilgili problemler yaşamanıza neden olabilir. Özellikle basenlerde ve Kolların ve uylukların üst kısmında biriken yağ dokusunun doğum sonrası geri dönüşü çok zordur.

HAMİLELİKTE SAĞLIKLI KİLO ALIMI NASIL OLMALIDIR?

Hamilelikte kilo almak normaldir Ama Hamilelikte Sağlıklı Kilo Alımı olarak en ideali hamileliğin ilk 3 aylık döneminde.3 kg ila 3.6 kg ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr alınması en idealidir. Hamilelikte Fazla Kilo Almak İstemiyorsanız. Hamileliğin ilk aylarında depolan yağlar annenin bebeği emzirme döneminde enerjiye dönüşmesi ile doğumdan 1 ya da 2 hafta sonra 8–9 kilo kaybedilmektedir.

hamilelikte ideal kilo hesaplama hamilelikte kilo alımı ne zaman başlar gebelikte hızlı kilo alımı nasıl önlenir hamilelikte hangi ayda kaç kilo alınmalı hamilelikte haftalara göre ideal kilo alımı hesaplayıcı hamilelikte ay
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama