İşsizlik Oranları Hızla Düşecek mi?

İşsizlik Oranları Hızla Düşecek mi?

İşsizlik Oranları Hızla Düşecek mi?
İşsizlik Oranları Hızla Düşecek mi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu işsizlik konusunda bazı bilgiler verdi. İşsizliğin önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde düşüşe geçeceğini belirterek % 9’lara varan bir gerileme kaydedileceğini belirtti. Kıdem tazminatıyla ve taşeron işçilerin durumunun ne olacağı sorusuna ise nisan ayında gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti ve sabırlı olunması gerektiğini de sözlerine ekledi. Emekli promosyonlarıyla ilgili de bankaların belli güvenceler istediğini ve protokol yapılmadan da para verilmesinin beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Ntv haberle yaptığı röportajda, işsizlik oranının geçtiğimiz yılın kasım ayında %12,1 lere çıktığını ve bu sayede ilk defa Mart 2010 tarihinden beri ilk defa bu kadar yükseldiğini, bunu en büyük sebebinin ise geçtiğimiz yılın temmuz 15 yaşanan darbe girişimi olaylarının turizme verdiği zarar sonucu ve Rusya ile ilişkilerin bozulmasının da etkili olduğunu belirtti.

Fetö'den Dolayı Yaşanan Kamu İhraçları

Fetö suçundan dolayı görevden alınan 19175 kişi, gerekli sorgulamaları yapılarak suçsuz olmalarının anlaşılması sonucu tekrar görevlerine iade edildiler. İhraç edilenlerin de emeklilik maaşlarının ödendiği belirtildi. Yalnız devlete millete zarar verdiği belli olmuş olan kişilerin maddi bir mahkûmiyete alınarak arabası ve ya emeklilik maaşına bile el konulabilmektedir.

Genel Sağlık Sigortasında Yapılan Yenilikler

Genel sağlık sigortası kapsamına giremeyen vatandaşlar gelir bildirimi yapmak zorundaydılar. Emeklilikte yaş sıkıntısı yaşayanlar ve diğer GSS den yararlanamayan vatandaşlar aylık 55 TL ödeme yaparak GSS kapsamına girebilmektedirler.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama