Cumhurbaşkanı Erdoğan Kredilerin Arttırılması Talebine Yeşil Işık Yaktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ihracatçıları kabul etti. Erdoğan bu toplantıda Eximbank kredilerinin artırılması talebine sıcak baktığını söyledi. Toplantının ardından açıklama yapan TİM Başkanı Gülle, “Eximbank’ın ihracatçıya vereceği 10 milyar dolarlık ilave kredi 20 milyar dolarlık ihracat artışı sağlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kredilerin Arttırılması Talebine Yeşil Işık Yaktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kredilerin Arttırılması Talebine Yeşil Işık Yaktı melek eren

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı İsmail gülle ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Toplantı Bir saate yakın sürerken özellikle Eximbank'ın ihracatçıya verdiği kredi miktarının artırılması ve bunun kaldıraç etkisi yaratacağı değerlendirildi.

Gülle toplantının ardından yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bankaların dikkatle not aldığını belirterek toplantıda finansman üretim ve teşvikleri ile ilgili sorunları anlattıklarını söyledi. Gülle açıklamasının devamında görüşmede Eximbank kredilerine ayrı bir başlık açtıklarını ve bankanın verdiği ilave 1 milyar dolarlık kaynağın iki katı ihracat sağladığını anlattıklarını belirterek, "Eximbank'ın ihracatçıya vereceği 10 milyar dolarlık ilave kredi 20 milyar dolarlık ihracat artışı sağlar. Biz bunun sözünü verdik"  İfadelerini kullandı.

200 MİLYAR DOLAR HEDEFİ

Gülle açıklamasının devamında son dönemlerde Türkiye'ye yönelik döviz kurları üzerinde oynanan ekonomik tuzakların bozulması konusunda ihracatın önemli rol oynadığını belirterek ihracatın güçlendirilmesi için atılacak adımların toplantıda konuşulduğunu dile getirdi. Gülle, “İhracatçılar ülkemize kurulacak tuzakları bozacak en kritik yapılardan biri. Döviz kurları üzerinden ülkemize karşı oynanan oyunları, döviz kazandırıcı faaliyetleri genişleterek yine biz bozacağız"  diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkan tim yeşil ışık kredi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama