Bakan Açıkladı! TMO Mısır Alımına Başlayacak

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada 2018 yılı Mısır alım fiyatının 2017'ye göre yüzde 25'i oranında artırıldığını ve ton başına 950 TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

Bakan Açıkladı! TMO Mısır Alımına Başlayacak
Bakan Açıkladı! TMO Mısır Alımına Başlayacak melek eren

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü'nün Yarından itibaren mısır alımına başlayacağını belirten Pakdemirli,  "Biz Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak piyasaları yakında takip etmekteyiz. Özellikle mısır fiyatında üretici aleyhinde bir gelişme olabileceğini gördük. TMO olarak yarından itibaren geçen yıl 760 liraya almış olduğumuz mısırımızı bu yıl 950 TL’ye almaya başlıyoruz. Ürün bedelleriyle ilgilide üreticilerimiz endişe etmesinler. 10 gün içerisinde ürün bedelleri de üreticilerimizin hesaplarına geçmiş olacak. Ortalama da 50-55 lira civarında bir destek alınacağını düşünürsek üreticimizin eline bin 5 lira civarında tonunda bir para geçecek. Bununda üreticilerimizin lehine bir durum olduğunu düşünüyoruz. Üreticilerimizin son dönemde gelişen aleyhine fiyat yapısına toprak TMO düzenleyici ve denetleyici kurulu olarak devreye girmiştir. Üreticilerimize hayırlı olsun" İfadelerini kullandı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Mısır alımına 15 Ekim 2018 Pazartesi gününden itibaren başkanı Hoca ve 2017 yılında ton başına 760 TL olarak açıklanan Mısır fiyatının Bu yıl yüzde 25 bin lira artışla ton başına 950 TL olarak belirlendiği belirtildi. 

"90 LİRADAN 60 LİRAYA İNDİRDİK"

Elazığ'da Şeker Fabrikası'nı ziyaret eden bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada ise, "1956 yılında kurulan şeker fabrikasındayız. Ülkenin endüstriyelleşmesi döneminde yapılmış en önemli adımlardan bir tanesidir. Adnan Menderes'i bu vesile ile rahmetle anıyorum. Bu fabrikamızda 220 bin ton kapasite var. Ama 150 bin tonu kullanılabiliyor. Bunun da sebebi sulu tarımla ilgili Elazığ'da eksikliklerimiz olmasıdır. Sulu tarımın geliştirilmesi ve su projelerimizin bir an evvel bitirilmesinin öneminin anlaşılması anlamında bu ziyarette önemli diye düşüyorum. Bu ziyaretten sonra sulama ile ilgili projelerimize daha fazla önem göstermemiz gerektiğini kendim ve bakanlık olarak daha iyi anladık. Burada 27 bin şeker kotamız olmasına rağmen ancak 7 kiloda bir şeker üretildiğini düşünürsek, 20 bin ton civarında bir üretimimiz olabiliyor. Aslında bu fabrikanın da sürekli kullanılması için daha fazla pancar ve şeker üretilmelidir. Besicilere iyi bir haberim var. Besicilere yan destek kapsamında buradaki çıkan küspemizi 90 liradan 60 liraya indirdik. Besicilerimize özellikle bir yem alanında bir nefes alsınlar. Enflasyonla mücadele kapsamında da böyle bir destek vermeyi uygun bulduk"  ifadelerini kullandı.

TMO Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklama mısır alımı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama