Katar`a İhracatta Yüzde 62`Lik Artış

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, 2018 yılında Türkiye'nin Katar'a ihracatının Bir önceki yıla oranla %62 arttığını ve 1 milyar 19 milyon dolara ulaştığını bu rakamın 2019 yılında ise bir buçuk milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Katar`a İhracatta Yüzde 62`Lik Artış
Katar`a İhracatta Yüzde 62`Lik Artış melek eren

Türkiye'den Katar'a 2018 yılında yapılan ihracat Türkiye ihracatçılar Meclisi verilerine göre 2018 yılında Bir önceki yıla göre yüzde 62'lik artış gösterdi. Türkiye'nin Katar'a ihracat rakamı 2018 yılında 630 milyon dolardan 1 milyar 19 milyona ulaştı. 

AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Katar ve Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğini belirterek özellikle siyasi anlamda mükemmel denilebilecek bir seviyeye ulaştığını dile getirdi. Özer, iki ülkenin meselelere bakış açısının Daimi paralellik arz ettiğini belirterek siyasi alanın yanı sıra ekonomik alanda da ilişkilerin giderek güçlendiğini söyledi.

2019’DA 1,5 MİLYAR OLACAK

2018 yılında Türkiye'nin Katar'a ihracatının 2017'ye göre yüzde 62 lik bir artış gösterdiğini söyleyen Özer, 2018 yılında bir milyar 19 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini iki ülke arasında Ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını söyledi. Açıklamasının devamında, "Bu rakam önceki yıl 1,3 milyar dolardı. Bunun yarısı bizim yarısı onların ihracatıydı. Ülkemizden buraya her türlü malı satıyoruz çeşit olarak da miktar olarak da." diye konuştu.

son dakika haber katar ihracat son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama