Bakandan Önemli Açıklama: Sebze Meyve Fiyatlarında Düşüş Başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada; "Operasyonlar sonucu hallerde satılan sebze ve meyve fiyatlarında ciddi oranlarda düşüşler görülmeye başlandı" dedi.

Bakandan Önemli Açıklama: Sebze Meyve Fiyatlarında Düşüş Başladı
Bakandan Önemli Açıklama: Sebze Meyve Fiyatlarında Düşüş Başladı melek eren

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yazılı bir açıklama yaparak 6 Şubat itibarıyla yapılan denetimlerin sonuçlarına ilişkin önemli bilgiler verdi. Yapılan denetimlerde Sebze ve meyve fiyatlarının mercek altına alındığını dikkat çeken Pekcan, Ticaret Bakanlığı müfettişleri ile il Ticaret İl müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar sırasında müstahsil makbuzu ve alım satım faturalarındaki fiyat ve miktar bilgileri temel alınarak incelemeler yapıldığını söyledi.

VURGUN ORTAYA ÇIKTI

Yapılan operasyonlar sonucunda sebze ve meyve fiyatlarında yapılan vurgunun ortaya çıkarıldığını dikkat çeken Pekcan, Ilk belirlemelere göre "ürün tedarikinde yer alan aracılar tarafından rekabet unsurlarının ihlal edilmesi sonucu olağan dışı fahiş fiyat oluşumuna yol açıldığının” belirlendiğini dile getirdi. Pekcan açıklamasının Devamında ürün tedarikinde aracının kayıtdışı işlemleri ile gerçeğe aykırı fiyat beyanlarının Ürün fiyatı oluşumunda aşırı artışları neden olduğunu belirtirken ürün künyelerinde yer alan bilgilerin eksik ya da yanıltıcı olduğu yönünde bulgularında tespit edildiğini söyledi.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan son dakika açıklama yazılı açıklama son dakika haberi fiyat artışı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama