FED'den Önemli Faiz Açıklaması

FED'den Önemli Faiz Açıklaması

FED'den Önemli Faiz Açıklaması
FED'den Önemli Faiz Açıklaması
ABD merkez bankası Fed önemli bir açıklama yaptı. Bu akşam saatlerinde yapılan açıklamada, ekonomik gelişmelerin olumlu seyretmesi durumunda kısa süre içerisinde faizlerin yükseltilmesinin gerekebileceği belirtildi. Peki, FED açıklamasının ardından Dolar’da durum ne oldu?

FED bu akşam yaptığı açıklamada,  Ocak ayı tutanaklarında ekonomide olumlu gelişmeler yaşanması durumunda kısa süre içinde faiz artırımının yapılacağını duyurdu. Bazı yetkililer faiz artırımlarının kademeli olarak yapılması görüşünde birleşirken, bazıları ise yüksek enflasyon riskinin sınırlı olduğunu dile getirdi.

HAZİRAN AYINDA İLK FAİZ ARTIŞI OLABİLİR

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan; 'Fed’in Ocak ayı tutanaklarında yeni herhangibir şey belirtilmedi. Faiz artırımlarının "kademeli" olarak yapılmasının uygun olacağı görüşü devam ediyor. Mart ayında herhangi bir faiz artışı beklemezken, ilk faiz artışını Haziran ayında bekliyoruz. Gün içerisinde 3.60’ın altını gören dolar/TL, tutanaklar sonrası 3.58’in altına geriledi. Kurda kademeli düşüşün devam ederek 3.55-3.50 seviyelerinin görülmesini bekliyoruz. Referanduma kadar dolarda bir yükseliş beklemiyoruz. Dolar yatırımcısı alım için biraz daha beklemeli. 3.50 seviyesinin altı ise alım için uygun olabilir.'

FED AÇIKLAMASINDAN SONRA DOLAR NASIL TEPKİ VERDİ?

Gün içinde 7 haftanın en düşük seviyesini gören dolar/TL Fed'in ocak ayı tutanakları öncesi 3.5935 seviyesinde işlem görürken, tutanaklar açıklanmaya başlayınca 3.5786 seviyesine geriledi. Dolar/TL kuru saat 22.30'da 3.5825, euro/TL kuru ise 3.7836 seviyesinde seyrediyor. Dolar/euro kurunda ise Fed'in açıklamaları sonrasında herhangi bir hareketlilik gözlenmedi. Dolar/euro 1.0558 seviyesinde seyrediyor.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama