Bülent Tüfenkci 'Sicil Affı' Konusunda Bankaları Uyardı

Bülent Tüfenkci 'Sicil Affı' Konusunda Bankaları Uyardı

Bülent Tüfenkci 'Sicil Affı' Konusunda Bankaları Uyardı
Bülent Tüfenkci 'Sicil Affı' Konusunda Bankaları Uyardı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den bankalara uyarı geldi. Bankaların “Sicil affı” konusunda vatandaşlara kolaylık sağlamalarını isteyen Tüfenkçi, sicil affı konusunda direnen bankalar varsa vatandaşların da bunu kendilerine bildirmelerini istedi. Direnen bankalara gereğinin yapılacağını söyleyen Tüfenkçi, bankalardan bu alanda kolaylık beklediklerini dile getirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affına rağmen kredi vermekte direnen bankaları uyararak, "Kredi vermeme noktasında direnen bankalar varsa o noktada da gereğini yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNN Türk'ün canlı yayınında katıldığı programda sebze ve meyve fiyatlarını ucuzlatacak, hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyacak formülü anlattı. Tüfenkci, sicil affına rağmen kredi vermekte direnen bankaları ise uyardı.

BANKALAR GEREKEN KOLAYLAĞI SAĞLASIN

Bakan Tüfenkci, 2017 yılında beyaz bir sayfa açtıklarını ve sicil affını getirdiklerini sözlerine ekleyerek, "Bu affı getirirken bankalar birliği ile ortak çalıştık ve onların istediği metni yasallaştırdık. Bunu niye yaptık özellikle sicil affı işlesin diye. Şimdi şikayetler de almıyoruz orada özellikle yapılandırma ve ya kredisi çıktığı halde kredi vermeme noktasında direnen bankalar varsa o noktada da gereğini yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda gerçekten katıyız biz istiyoruz ki bankalar sicil affı konusunda talepleriniz doğrultusunda biz bunu gerçekleştirdiysek siz de bunu uygulamak zorundasınız uygulamanız gerekir. Kişinin kredibiletisi zayıfsa ona bir şey demiyorum ama sicil affı noktasında onu hayata geçirmek zorundasınız. Ama yapılandırma istiyorsa ve yapılandırmanın şartlarını taşıyorsa sizin ona yardımcı olmanız gerekir. Eğer geçmişte çeki ödememişse sonradan onu ödemişse zaten yasanın aradığı şartları gerçekleştirmiş oluyor ve 10 gün geciktirdi evet zaten sicil affı da bunun için var. Onun için biz burada esnafımıza, sanayicimize, ihracatçımıza veya üreticimize bu noktada sicil affı konusunda direnen bankalar varsa buradan sizin aracılığınız ile ben seslenmek istiyorum. Bizlere ulaşsınlar bizlere yazsınlar bizlere bildirsinler bizlerde gereğini yapalım" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama