Terör Örgütünü Destekleyen Aşiretler Ankara ile İletişime Geçmeye Başladı

ABD'nin askerlerini Suriye'den çekme kararının ardından YPG PKK işgalindeki aşiretler harekete geçmeye hazırlanıyor. Bazı aşiretler SDG adı altındaki YPG/PKK'ya terörist kaynağı sağlamayı bırakıp oluşundan ayrılma planı yapmaya başladı. Aşiretlerin Birçoğunun ÖSO üzerinden Ankara ile temasa geçmeye başladığı öğrenildi. Suriye genelinde bulunan 153 yönetecektir kurumsal çatıda bir araya getirecek Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Meclisi, bugün Azez'de toplanıyor.

Terör Örgütünü Destekleyen Aşiretler Ankara ile İletişime Geçmeye Başladı
Terör Örgütünü Destekleyen Aşiretler Ankara ile İletişime Geçmeye Başladı melek eren

Terör örgütü PKK'nın topraklarını işgal ettiği Arap aşiretler ABD'nin Suriye’den çekilme kararı almasının ardından harekete geçmeye başladı. Yerel güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre ABD'nin kararından sonra Terör Örgütü tarafından toprakları işgal edilen aşiret önderleri bazı tedbirler almaya hazırlanıyor.

BUGÜN AZEZ'DE TOPLANIYORLAR

Anadolu ajansı'nda yer alan habere göre Suriyeli aşiretler ve kabileler Meclisi 150 aşireti kurumsal bir çatı altında toplayacak kongresinin bugün azezde yapacak. Aşiretler dan yapılan yazılı açıklamada 400 kişilik kenar koruyucu heyetin Suriye'nin farklı illerinden temsilcilerin katılımıyla Bugün azezde bir araya geleceği belirtildi. 

"TOPRAĞI GERÇEK SAHİPLERİ YÖNETMELİ"

Yapılan yazılı açıklamada; "Suriye'nin tüm vilayetlerinden temsilcilerden müteşekkil kurumsal bir siyasi ve/veya askeri güç oluşturarak, Fırat Nehri'nin doğusu başta olmak üzere PKK-PYD/YPG terör örgütünün Suriye sahasındaki faaliyetlerini akamete uğratmayı, toprakların asıl sahiplerince yönetilmesini sağlamayı ve Suriye'nin geleceğinde söz sahibi olmayı temel amaç olarak kabul etmektedir" ifadesi kullanıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ, KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİL"

Açıklamada Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) da meclisi desteklediğini belirtilirken, "ABD'nin 'terör örgütlerini Kürtlerin temsilcisi' olarak lanse etmesine karşı çıkmak"  olacağına dikkat çekildi.

 

son dakika azez suriye terör örgütü son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama