ABD'li Orgeneral PKK'lı Terörist İle Suriye'de Görüştü

CENTCOM Komutanı Joseph Votel, Türkiye tarafından aranan ABD öncülüğündeki deaş karşıtı koalisyon tarafından SDG'nin komutanı olarak nitelenen PKK'lı terörist Mazlum Kobani kod adlı Şahin Cilo ile Suriye'de görüştü. Orgeneral Votel Görüşme sırasında, '(YPG/PKK'dan ABD'ye çekilmeme çağrısı) Bizden yapmamızı istedikleri şeyleri tabii ki biliyoruz. Ancak bu şu anda gittiğimiz bir yol değil. Tartışma ABD askerlerinin burada kalıp kalmaması üzerine değil. Koalisyon kuvvetlerinin ne yapabileceği potansiyeline baktık' dedi.

ABD'li Orgeneral PKK'lı Terörist İle Suriye'de Görüştü
ABD'li Orgeneral PKK'lı Terörist İle Suriye'de Görüştü melek eren

ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel,  Suriye'den çekilmemeleri konusunda SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın Bir tane de olduğunu Ancak şu anda bunun kendileri için bir seçenek olmadığını söyledi.
Amerikan basınında yer alan haberlere göre Votel, Türkiye tarafından aranan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından SDG'nin komutanı olarak nitelenen PKK'lı terörist Mazlum Kobani kod adlı Şahin Cilo ile Suriye’de ABD ye ait bir hava üssünde bir araya geldi.
PKK'lı terörist Amerikan medyasında yaptığı açıklamada abd'den hava desteği ve sahada destek kuvveti istediğini söyledi. Votel PKK'lı Terörist ile yaptığı görüşmenin ardından.  "Bizden yapmamızı istedikleri şeyleri tabii ki biliyoruz. Ancak bu şu anda gittiğimiz bir yol değil." ifadesini kullandı. Kadından gelen ABD'nin Suriye'de asker bırakmasının söz konusu olup olmadığına dair bir soruya ise Votel, "Tartışma ABD askerlerinin burada kalıp kalmaması üzerine değil. Koalisyonun kuvvetlerinin ne yapabileceği potansiyeline baktık." yanıtını verdi.

son dakika suriye abdli general suriye pkk pkk
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama