Kıyamet! 300 Kişiden Ümit Kesildi

Brezilya’da yaşanan felaket yayınlanan uydu fotoğrafları ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. Felaket o kadar büyük ki bu ayın başında çekilen fotoğraflarda yeşil olan her yer şu anda kıpkızıl.

Kıyamet! 300 Kişiden Ümit Kesildi
Kıyamet! 300 Kişiden Ümit Kesildi melek eren

Yaşanan tarihi felaket nedeniyle birçok Köy ve kasaba haritadan silindi. Brezilya’’da çöken barajda şu anda hayatını kaybedenlerin sayısı 58 olarak açıklandı, ancak 300 kişi hala çamur selinde kayıp. Yetkililere göre kayıpların sağ olarak bulunma ihtimali yok denecek kadar az. 

UYDU GÖRÜNTÜLERİ FELAKETİ GÖSTERDİ

ABD'li Digital Globe felaketin yaşadığı bölgedeki uydu görüntülerini bütün dünya ile paylaştı. Brumadinho kenti yakınlarındaki baraj, Cuma günü çöktü. Dünya basınında yer alan haberlere göre bazı köylerin 15 metrelik çamurla katlandığı belirtiliyor. Ekipler, çamura saplanan bir ineği kurtarmayı başardı. Bir kurtarma görevlisi ise kafeste kalan kuşlara Özgür bıraktı. Demir cevheri madeninde atık tortuyu depolamak için kullanılan barajın çökmesi ile işçilerin öğle yemeği yedikleri kafeterya ve çevredeki köyler çamur altında kaldı. Henüz barajın neden çöktü bilinmezken maden işleten şirket artan eleştirilere karşılık bütün güvenlik prosedürlerine uygun çalıştıklarını savundu. Arama kurtarma çalışmaları yine başka bir barajdaki çökme riski nedeniyle saatlerce yapılamadı. Şirketten yapılan açıklamada 305 maden çalışanı ve bölge sakinlerinin hala kayıp olduğu 192 kişinin ise sağ olarak kurtarıldı belirtildi. Olayda yakınları kaybolanlar büyük bir umutla çalışmaları takip ediyor.

brezilya çöken baraj kayıp felaket son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama