Ülke Şokta! Silahlarla Karakolu Bastılar, Özel Harekat Devrede

Ukrayna'da 31 Mart tarihinde yapılacak olan devlet Başkanlığı seçimlerinin en güçlü adaylarından olan eski başkan Yuliya Timoşenko'nun Hafta sonu Kemer'de düzenlenen mitinginden Eylem hazırlığında olan yüzleri maskeli yaklaşık 30 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Ülke Şokta! Silahlarla Karakolu Bastılar, Özel Harekat Devrede
Ülke Şokta! Silahlarla Karakolu Bastılar, Özel Harekat Devrede melek eren

Eylemcilerin gözaltına alınmasının ardından bir grup Radikal milliyetçi polis karakolunun saldırdı. Çıkan arbedede 10 kişi yaralanırken 24 saldırgan gözaltına alındı.
Kiev emniyeti tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan kişilerin üzerinde yapılan aramalarda çok sayıda bıçak biber gazını boya ele geçirildiği belirtildi. Canlar gözaltına alındıktan sonra Polis Karakolu'na götürülürken yapılan aramaların ardından serbest bırakıldı. Zanlılar karakolda tutulduğu sırada aynı gruba mensup bir grup Karakola Baskın düzenledi. 
Polis tarafından el konulan eşyalarla bıçakları geri almak isteyen saldırganlar binanın içine girerken Güvenlik güçleri eylemcilere sert müdahalede bulundu. Çıkan arbede sonucunda 3 polis ve 7 saldırgan yaralandı.  Kiev Emniyet Müdürü Andriy Krişçenko yaptığı açıklamada, "Saldırganlar, gözaltına alınan kişilerin üzerlerinde ele geçirilen eşyaları geri almak istediler. Çok sayıda silahın bulunduğu polis karakoluna saldırdılar. Beş yıl önce yaşanan benzer olayları hatırlıyoruz. Bu nedenle özel harekâtçılara gerekli önlemleri almaları talimatı verdim" dedi.

son dakika ukrayna son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama