Trump’tan Kafa Karıştıran Açıklamalar: Çok Hızlı Geri Gelebiliriz Ve…

ABD Başkanı Donald Trump ABD ordusunun Suriye'den çekilmesine ilişkin kafa karıştıran açıklamalar yaptı. Trump Açıklamasında, "Zorunda kalırsak geri döneriz. Çok hızlı geri gelebiliriz ve ayrılmıyoruz. Irak'ta harika bir üssümüz var ve orada olacağız ve açıkçası Suriye'den yavaşça çekilirken Halife'yi (DEAŞ) Irak'tan vuruyoruz." dedi.

Trump’tan Kafa Karıştıran Açıklamalar: Çok Hızlı Geri Gelebiliriz Ve…
Trump’tan Kafa Karıştıran Açıklamalar: Çok Hızlı Geri Gelebiliriz Ve… melek eren

Amerikan CBS televizyonunda Canlı yayına katılan ABD Başkanı Donald Trump gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
Trump ABD'nin Afganistan daki askeri varlığı ve Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilip çekilmediğini ilişkin soruya, "Çok uzun süredir oradayız.  Suriye'de de 4 ay kalmamız gerekirken yıllarca kaldık. 19 yıldır Afganistan’dayız. Taliban ile görüşüyoruz ve ne olacağını göreceğiz... Taliban yoruldu, herkes yoruldu, barış istiyorlar. Sonu olmayan savaşlardan çıkıp askerimizi eve getirmek zorundayız ama istihbaratımız çok yakından izlemeye devam edecek... Afganistan'da istihbarat bırakacağım, gerçek istihbarat bu arada. ''  yanıtını verdi. 

“HER AN GERİ DÖNEBİLİRİZ”

ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusunda daha önemli açıklamalar yapan Trump, El Kaide gibi terör gruplarının yeniden ortaya çıkma ihtimaline karşın, "Zorunda kalırsak geri döneriz... Çok hızlı geri gelebiliriz ve ayrılmıyoruz. Irak'ta harika bir üssümüz var ve orada olacağız ve açıkçası Suriye'den yavaşça çekilirken DEAŞ'ı Irak’tan vuruyoruz. Suriye'den 2 bin askerimiz var. Çekilmeye başladılar. DEAŞ'ın elindeki son bölgeyi de alınca Irak'taki üsse gidecekler ve sonra eve (ABD) dönecekler ama orada olacağız ve kalacağız.'' dedi.

abd başkanı trump suriye afganistan açıklama son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama