Sudan'ın Kosti Kentine Katar Hayır Kurumu Göz Hastanesi İnşa Ediyor

Katar Hayır Kurumu yayınladığı yazılı açıklamada Sudan vatandaşları için ülkenin güneyindeki Beyaz Nil vilayetine bağlı Kosti kentine göz hastanesi temellerini attığını kamuoyuna duyurdu.

Sudan'ın Kosti Kentine Katar Hayır Kurumu Göz Hastanesi İnşa Ediyor
Sudan'ın Kosti Kentine Katar Hayır Kurumu Göz Hastanesi İnşa Ediyor melek eren

Katar Hayır Kurumu yayınladığı yazılı açıklamada Sudan vatandaşları için ülkenin güneyindeki Beyaz Nil vilayetine bağlı Kosti kentine göz hastanesi temellerini  attığını kamuoyuna duyurdu. 

Katar Hayır Kurumunun yaptığı açıklamada Sudan'ın güneyindeki Beyaz Nil vilayetine bağlı Kosti kentinde göz hastanesi açacağı ve bunun için hastane temellerinin atıldığı bilgisi verildi. Ulusal kalkınma stratejisine uygun bir şekilde inşa edilecek hastanenin 800 binden fazla kişiye hizmet etmesi planlanıyor.

Ayrıca Katar Hayır Kurumunun konuyla ilgili yayınladığı resmi açıklamada  inşa edilecek göz hastanesinin temel amacının halk sağlığı ve çevre sağlığını geliştirmek ve en çok ihtiyaç duyulan alanlara odaklanarak kurum ve yapıların inşası olduğu belirtildi.

Ülkenin güneyine inşa edilecek göz hastanesinin stratejik konumu da çok önemli. Çünkü Güney Sudan sınırı bölgesinde bulunan Kosti kentinde, istatistiklere göre 100 binden fazla Güney Sudanlı mülteci barınıyor. Kosti kentinde açılacak hastanenin böylece yardıma ve özellikle sağlık hizmetlerine muhtaç mültecilerin de rahatlıkla yararlanması planlanıyor.

sudan hayır kurumu göz hastanesi dünya
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama