Skandal Olay! 'Türkiye'nin Doğusunda Bağımsız Bir Kürt Devleti İçin...'

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC, Kendi ülkesinin de terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK'lı kadın teröristleri olan haberler yaptı.

Skandal Olay! 'Türkiye'nin Doğusunda Bağımsız Bir Kürt Devleti İçin...'
Skandal Olay! 'Türkiye'nin Doğusunda Bağımsız Bir Kürt Devleti İçin...' melek eren

Kanada'nın Montreal kentinde yayın yapan Kürt asıllı fotoğrafçı ve filmi yönetmeni Zayne Akyol'un Kandil Dağı'ndaki PKK mensubu terörist kadınların yaşantılarını anlatan space Mile End Galerisi'nde 22 Kasım'da açılan ve 20 fotoğraftan oluşan "Rojeke (Bir Gün)" Isimli sergisi CBC kanalı tarafından haber yapıldı. 

Haberde, "Kürdistan'ın kadın savaşçıları Montrealliler için yaratıcı çağrılar yapıyor" Aslı kullanılırken akyol'un sergi için "samimi" kareler yakalamak adına günlerce Kandil'deki terör örgütü mensubu kadınlarla kaldığı ifadelerine yer verildi. Ayrıca Haber'de terör örgütü PKK için Kanada'nın da terör örgütleri listesinde olmasına rağmen,  "Türkiye'nin doğusunda bağımsız bir Kürt devleti için savaşan yasa dışı bir isyancı grup" tanımlaması yapıldı. Ayrıca terör örgütü bölgede başka bir terör örgütü olan DEAŞ'a karşı mücadele eden bir grup gibi gösterildi. Daha önce Akyol'un yazıp yönettiği "Gülistan" isimli filme de yer verilen haberde, PKK'nın Kanada Devleti tarafından terörist örgüt olarak kabul edildiği de belirtildi.

"KANADA İZİN VERMEMELİ" 

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal,  
"Söz konusu filmin evvelce Kanada'da gösterimi öncesinde ve sonrasında büyükelçiliğimiz ve başkonsolosluklarımız federal ve yerel makamlar nezdinde gerekli girişimleri yapmıştı. Filmin Türkiye ve Kanada tarafından bir terör örgütü olarak tanınan PKK’nın propagandasını yaptığını bildirmiştik. Söz konusu filmi çeken kişinin Kanada’da da terör örgütü olarak tanınan PKK ve onun iş birlikçileri ile temas ve görüşmelerde bulunduğunun anlaşıldığını da kaydetmiştik. Bu fotoğraf sergisi hakkında da gerekli girişimlerde bulunmaktayız. Kanada, terörist örgütler listesine aldığı PKK'nın, resmi yayın kuruluşu aracılığıyla propogandasının yapılmasına izin vermemelidir." ifadelerini kullandı.

PKK KANADA'NIN TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDE 

10 Aralık 2002 tarihinden bu yana PKK Kanada kamu güvenliği Bakanlığı'nın resmi terör örgütleri listesinde bulunuyor.

kanada pkk terör örgütü
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama