İran’dan ABD’ye Rest: Tanımıyoruz

ABD ile İran arasında tansiyon giderek yükseliyor. ABD nükleer anlaşma ile İran'a yönelik olarak kaldırılan yaptırımların enerji Finans ve gemi taşımacılığı sektörlerini içeren ikinci bölümünü bugün yeniden uygulamaya koydu.

İran’dan ABD’ye Rest: Tanımıyoruz
İran’dan ABD’ye Rest: Tanımıyoruz melek eren

ABD'nin yaptırım kararına İran'dan yanıt gecikmedi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi bu yaptırımların boş olduğunu belirtirken Ruhani ise Petrol Satmaya devam edeceklerini ve ambargoyu tanımayacaklarını söyledi.

ABD ve İran arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşma çerçevesinde Washington İran'a yönelik yaptırımları kaldırmıştı. Bugün Washington yönetimi tarafından İran yaptırımlarının enerji Finans ve deniz taşımacılığı sektörlerini kapsayan ikinci bölümü uygulanmaya başlandı. ABD'nin yaptırımlarına İran'ın yanıtı gecikmedi. Devlet televizyonu açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Petrol Satmaya devam edeceklerini ve ABD'nin İran'a uygulamaya koyduğu ambargoyu tanımayacaklarını dile getirdi.

“ABD PSİKOLOJİK SAVAŞ UYGULUYOR”

ABD'nin yaptırımları hakkında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasimi ise BD'nin İran'a ekonomik baskısının Nafile olduğunu ve bunun bir psikolojik savaş olduğunu söyledi. Kasimi aynı zamanda Trump yönetiminin yaptırım uygulama konusunda Müptela olduğunu dile getirdi.

ABD iran yaptırım rest son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama