Gerilim Tırmanıyor! Rusya'yı Denizden Abluka Altına Alalım

ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, Rusya ile ABD ilişkilerini gerecek bir açıklamaya daha imza attı. Rusya'nın enerji kaynaklarını Ortadoğu ülkelerine ulaştırmasına engel olmak istediklerini söyleyen Zinke, Deniz ablukasını organize edebileceklerini söyledi.

Gerilim Tırmanıyor! Rusya'yı Denizden Abluka Altına Alalım
Gerilim Tırmanıyor! Rusya'yı Denizden Abluka Altına Alalım melek eren

ABD ve Rusya arasında yaptırımlar nedeniyle tırmanan gerilime ilişkin ABD’den ciddi sonuçlara neden olabilecek bir açıklama daha geldi. ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke yaptığı açıklamada Rusya'nın enerji kaynaklarını Ortadoğu ülkelerine ulaştırılmasına engel olmak için deniz ablukası önerisi sundu. Pittsburgh'taki konuşması sırasında bu konuya değinen Zinke, "Donanmamız sayesinde, deniz yollarının açık kalmasını garanti edebiliriz ve gerekirse, Rus enerji kaynaklarının piyasaya ulaşmaması için onları kapatabiliriz"  ifadelerini kullandı. Enerji kaynaklarının Root ekonomisinin tek gelir kaynağı olduğunu iddia eden zinke, "Moskova, Ortadoğu'da aktif bir politika izliyor, çünkü Avrupa'ya olduğu gibi oraya da petrol ve doğalgazını satmak istiyor"  dedi.

SAVAŞ SEBEBİ SAYARIZ

Rusya ise ABD İçişleri Bakanının bu açıklamasının ardından sert tepki gösterdi. ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke'nin Rusya'yı denizden ablukaya alalım teklifi hakkında konuşan Rus Senatör Aleksey Puşkov,  bunun savaş ilanı olacağını söyledi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Puşkov, "ABD İçişleri Bakanı Zinke, Rusya'yı Ortadoğu'ya enerji kaynaklarını sağlama niyetiyle suçladı ve bizi deniz ablukasıyla suçladı. Bunun tam bir saçmalık olmasının dışında, Rusya'nın ABD tarafından ablukası, uluslararası hukuka göre savaşın ilanına eşdeğer"  ifadelerini kullandı.

son dakika ABD Rusya Gerilim son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama