Cinsel Taciz Olayını Kaydedip Sosyal Medyada Paylaşan Kadın Oyuncuya Hapis Cezası

Bir bankada yaşadıklarını kaydı alarak sosyal medya hesabından paylaşan Amal Fathi Tazminat ve hapis cezası ile cezalandırıldı.

Cinsel Taciz Olayını Kaydedip Sosyal Medyada Paylaşan Kadın Oyuncuya Hapis Cezası
Cinsel Taciz Olayını Kaydedip Sosyal Medyada Paylaşan Kadın Oyuncuya Hapis Cezası melek eren

Mısır'da bir bankada yaşadığı cinsel taciz anlatan videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sinema oyuncusu Amal Fathi, 'yalan haber yaydığı' gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında bir bankada cinsel tacize uğrayan Mısırlı ünlü oyuncu Amal Fathy, Bu anları sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile ifşa etmişti. Sosyal medyada söz konusu olayın yayılmasının ardından evine yapılan baskınla gözaltına alınan kadın oyuncu hakkında 'Mısır halkını alenen aşağıladığı' ve ‘yalan haber yaydığı'  gerekçesiyle dava açılmıştı. Dava sonucunda mahkemeye kadın oyuncuyu her iki suçlamadan dolayı birer yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme kadın oyuncu hakkında kamuoyunu aşağıladığı gerekçesiyle 10 bin Mısır lirası ödemesi ne hükümette.

LÜBNANLI OYUNCU 8 YIL CEZA ALMIŞTI

Geçtiğimiz temmuz ayında Mısır'da yaşadığı talihsiz olayları videoya kaydedip sosyal medya hesabından paylaşan Lübnanlı turist Mona al-Mazbouh,  8 yıl hapis cezasına çarptırılmış.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ DE CEZAYI KINADI

Çok sayıda kadın Derneği Fathy'nin hapis cezasına tepki göstererek mahkemenin kararını kınadı. Uluslararası Af Örgütü de Fathy'e destek vererek söz konusu kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mısır ünlü oyuncu oyuncu Amal Fathi hapis cezas taciz
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama