Binlerce İnsan Aç Susuz Meksika Sınırında Kaldı

Meksika ile Guatemala’yı birbirine bağlayan köprü deve sınır kapısında 3 binden fazla göçmen toplandı. Meksika'ya girişlerine izin verilmeyen göçmenler sınırda açız diye bağırdı.

Binlerce İnsan Aç Susuz Meksika Sınırında Kaldı
Binlerce İnsan Aç Susuz Meksika Sınırında Kaldı melek eren

Orta Amerika'dan yola çıkarak ABD ulaşmaya ümidiyle ilerleyen binlerce göçmenin oluşturduğu konvoy Meksika'nın Guatemala sınırına dayandı. 3 binden fazla Göçmen Meksika ile Guatemala'yı birbirine bağlayan Köprüleri sınır kapısında toplanarak geceyi burada geçirdi. Göçmenlerin Meksika'ya girişine izin verilmedi fakat tel örgüyü açarak Tarafsız Bölgeye geçen bazı göçmenler Meksika güvenlik güçlerinin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Meksika polise taş atan göçmenlere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

“AÇIZ” DİYE BAĞIRDILAR

Bazı göçmenler ise sallarla Meksika tarafına geçmek için rahatladı. Meksikalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada aralarında kadın çocuk ve yağışların bulunduğu göçmenlerden geçerli belgeleri taşıyanlara kurallara uygun şekilde Meksika'ya geçişine izin verileceği belirtildi. Sınırda toplanan göçmenlerden bazıları aç olduklarını söylerken üç çocuğu olduğunu söyleyen “Gece oldu. Bırakın girelim”  çağrısı yaptı.  Suç çeteleri tarafından erkek kardeşinin öldürüldüğünü söyleyen kadın Honduras’ın San Pedro Sulo kendinden geldiğini ve kendisini tehdit edildiğini dile getirdi. 

TRUMP MEKSİKA’YI TEHDİT ETMİŞTİ

Yandan ABD Başkanı Trump hafta içinde yaptığı Bir açıklamada ülkesinin Güney sınırlarında yasadışı gösteren işaret etmiş ve Meksika’yı tehdit etmişti. Trump açıklamasında "Eğer Meksika bu akını durduramazsa ordumuzu devreye sokacağım ve güney sınırlarımızı kapatacağım." ifadelerini kullanmıştı.

meksika son dakika guetama son dakika haberi göçmenler
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama