ABD Büyükelçiliği'nden Son Dakika Açıklaması! Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'a “Saygı Görmeye Değer Bir Şahsiyet Değil" Denildi

ABD Büyükelçiliği'nden bir son dakika açıklaması yapılarak, "Öcalan'a saygı görmeye değer bir şahsiyet değil" ifadeleri kullanıldı.

ABD Büyükelçiliği'nden Son Dakika Açıklaması! Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'a “Saygı Görmeye Değer Bir Şahsiyet Değil
ABD Büyükelçiliği'nden Son Dakika Açıklaması! Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'a “Saygı Görmeye Değer Bir Şahsiyet Değil melek eren

ABD Büyükelçiliği'nden bir son dakika açıklaması yapılarak, "Öcalan'a saygı görmeye değer bir şahsiyet değil" ifadeleri kullanıldı. 

Suriye'nin Rakka kentinde ABD tarafından desteklenen YPG’li teröristlerin terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerini açmasına ilişkin ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değil" denildi. 

“BÜTÜN SURİYELİLER İÇİN BİR KAZANIM”
Yazılı bir açıklama yapan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasının bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği artıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır." dedi. 

“PKK, YABANCI TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDE YER ALAN BİR ÖRGÜTTÜR”
ABD hükümetinin teröre karşı Türkiye ile yakın temasta çalıştığının belertildiği açıklamada, "PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." denildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Suriye’nin Rakka kentinin terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından ABD’nin desteklediği SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD geçtiğimiz Salı günü Rakka kentine girmiş, Rakka meydanında PKK elebaşı Öcalan'ın posterini asmıştı. Bu görüntülerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki göstermiş ve ABD’nin terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olmadığını söylemişti. 

 

ABD Büyükelçiliği son dakika açıklaması YPG öcalan posterleri ABD Rakka
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama