Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıkladı! “YPG’yi Vururuz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan çok önemli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmelerini değerlendiren Çavuşoğlu, son derece dostane bir görüşme olduğunu belirtirken, ABD başkanını YPG’yi vururuz dendiğini de söyledi. Çavuşoğlu, "YPG'yi vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı." dedi. İşte detaylar…

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıkladı! “YPG’yi Vururuz”
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıkladı! “YPG’yi Vururuz” Hasan Vural Topbaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan çok önemli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmelerini değerlendiren Çavuşoğlu, son derece dostane bir görüşme olduğunu belirtirken, ABD başkanını YPG’yi vururuz dendiğini de söyledi. Çavuşoğlu, "YPG'yi vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı."  dedi. İşte detaylar…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaparak terör örgütlerine de gözdağı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesini değerlendiren Çavuşoğlu, Trump yönetimini samimi gördüklerini belirtirken, terör örgütü YPG içinse "YPG'yi vururuz ifademiz olumsuz karşılanmadı."  dedi.

İşte Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun önemli açıklamaları:

"Son bir ay içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın dünyanın en büyük 4 ülkesini ziyaret etti. Hindistan’da yaptığımız ziyaret bugüne kadarki en başarılı ziyaretti. Soçi’de gerçekleştirdiğimiz görüşme Rusya ile olan en verimli ziyaretti. Çin’le ikili düzeydeki temaslarımız, yaptığımız anlaşmara baktığımız zaman adeta yeni bir sayfa açtık. ABD’ye yaptığımız ziyarette çok önemliydi. İlk defa yüz yüze görüşüldü Sayın Trump’la. ABD ile ilişkilerimizi daha ileri götürecek bir platformun oluştuğunu söyleyebilirim. Görüş ayrılığı olan konularda bile belli prensip anlaşmalarına vardık. Sayın Cumhurbaşkanımız verilmesi gereken mesajları net bir şekilde verdiler. Arazideki tecrübelerimizle birlikte bazı konuların oluşturabileceği riskleri ve hangi adımları atmaları hangi adımlardan geri durmalarını söyledik. Tabi FETÖ’nün iadesi, savunma sanayiinde işbirliği gibi konuları da görüştük.

Trump yönetimi Obama yönetiminden farklı. Bizzat Obama’nın ve askeri yönetimin söz vermesine rağmen Münbiç’ten çekilmediklerini gördük. Yeni yönetimin daha samimi olduğunu görüyoruz. Bölgedeki kişiler arazideki kişiler eski yönetimle yanı kişiler. Bunların yeni yönetimi zehirlememesi gerekiyor. Bu kişiler risk oluşturabilir dikkat edilmesi lazım. McGurck PKK ve YPG’ye net şekilde destek veren bir kişidir. Bu kişinin değişmesinde fayda vardır. Yönetime bu şekilde iletmedik ama görevine devam eden kişilerin ilişkilerimizi etkileyeceğini söyledik isim vermeden."

 

dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu siyasi açıklamalar ABD Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütü YPG
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama