Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikasıyla İlgili İddialara Sert Tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karasu'daki törende, "Ne dediler, 'Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.' Hepsine inat yatırımlar da üretimler de devam ediyor" Ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasının devamında Tank Palet Fabrikasının satılacağı iddialarına da değinerek Kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve buna inananlara üzüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikasıyla İlgili İddialara Sert Tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikasıyla İlgili İddialara Sert Tepki! melek eren

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'nın Karasu ilçesinde "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması"na katıldı. Burada önemli bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde;

“Şehrimiz ve istikbalimiz adına tarihi bir adım atıyoruz. Modernize edilen 2600-2700 çalışanın görev yaptığı fabrikanın açılış törenini gerçekleştireceğiz. İlk yerli 600 beygir gücündeki motorunun test çalıştırmasını yapacağız. Savunma sanayini bir üst lige taşıyacak BMC üretim ve teknoloji üssünün birinci kısmının temel atma törenini icra edeceğiz. Tank fabrikası, zırhlı ara, ve askeri kamyon fabrikası, ticari kamyon fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikası gibi pek çok üretim hattı bulunuyor. Toplam yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak tüm etapları faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

BU ÜLKE, BU NMİLLET DİMDİK AYAKTADIR

Ne dediler, 'Türkiye battı, bitti, yatırımlar,  üretim durdu.' Hepsine inat yatırımlar da üretimler de devam ediyor. Bu ülkeyi hazmedemeyenler, isteseniz de istemeseniz de bu millet, bu ülke  dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta olarak da yoluna devam edecektir. Karasu'ya muhteşem bir yatırım tesisini kazandırmış olacağız. 
Böylece Sakarya Karasu'ya şehrimizle birlikte tüm Türkiye'nin iftihar kaynağı olacak muhteşem bir tesisi kazandırmış olacak. Ülkemizin gelecek 50 senesine damga vuracağına inandığım BMC üssünü hayata geçiren herkesi şimdiden teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE-KATAR İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

15 Temmuz darbe girişiminden ağustos ayında yaşanan kur saldırılarına kadar hemen her konuda Katarlı kardeşlerimizin ülkemizle sergilediği dayanışmayı asla unutmadık, unutmayacağız. Bundan sonra da savunma sanayinden ticarete, turizmden enerjiye kadar Türkiye-Katar işbirliği güçlenmeye devam edecektir.
Bu topraklar tarih boyunca darda kalanların, zılme ve baskıya uğrayanların dini, dili, inancı, etnik kimliği dolayısıyla eziyet çekenlerin yegane sığınağı olmuştur. Bu millet mazlumlara sahip çıkmayı bilen bir millettir.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDADIR

Ülkemiz ekonomik, siyasi ve askeri bakımdan güçlü olduğu dönemlerde Açe'den Habeşistan'a, Kafkaslar'a kadar güvenlik ve istikrarın teminatı olmuştur. 
Türkiye askeri kapasitesi ile, ekonomik siyasi ve diplomatik kabiliyetleriyle güçlü olmak zorundadır. Savunma sanayii alanında caydırıcılığımız çok yüksek olmak zorundadır. Yola çıktığımızda savunma sanayii gücümüz yüzde 20'lerdeydi. Şimdi yüzde 68'e kadar çıktı. Yeter mi? Yetmez. Caydırıcılığımızı ileri teknolojiyle çok daha üst bir noktaya getirmeliyiz.

BİZİ ALDATAMAYACAKLAR

Birilerine bunu bırakamayız. Biz dışa bağımlılığın acısını çok çekmiş bir milletiz. Bunu enson Kıbrıs'ta yaşadık. Ortaklarımız bizi yarı yolda bıraktılar. Muhabere sistemlerimiz çöktü. Ortaklarımız telsizleri susturdu. Ama biz onlardan kurtulduk. Kendi telsizimizi kendimiz yapıyoruz. Şimdi de aynı oyunlar oynanıyor. Suriye'de... Şimdi bu oyunları oynayanlar şunu bilmeli ki kullandıkları enstrümanlar yanlış enstrümanlar. Bu yanlış enstrümanlar onları aldatıyorlar ama bizi aldatamayacaklar.

KENEVİR EKİM SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ

Afyon ve kenevir ekimiyle ilgili kısıtlamaların da yer alması konunun başka önemli bir tarafı. Bize Afyon ekimini yasaklayanlar kendileri cayır cayır afyon ekiyordu. Kenevir ekiminin çok farklı alanlarda çok farklı faydalarının da olduğunu göreceğiz. Şimdi kenevir ekimi sürecini başlatacağız. 
Savunma sanayiinde son 16 yılda aldığımız büyük mesafe sadece devletin, sadece kamunun başarısı değildir. Bu süreçte özel sektör firmalarımız da oldukça katkı sağlamıştır. 

CHP'DEN MİLLİ BİR TAVIR BEKLEMİYORUZ

Ülkemizin savunma sanayini bir avuç yabancıya mahkum edenler, şimdi çıkmışlar utanmadan bizim politikamızı eleştiriyor. CHP'den yerli ve milli bir tavır beklemiyoruz. Tarihlerinde böyle bir anlayış yok. CHP'li milletvekilleri kendi ürettiğimiz İHA ve SİHA'lardan rahatsızlar. Attığımız adımlar sayesinde 2002 yılında yüzde 80'leri bulan savunma sanayi dışa bağımlılık oranımızı, yüzde 35'ler seviyesine düşürdük.

TANK-PALET FABRİKASI SATILMADI

Tank, palet fabrikasının satılması diye bir şey yok. Tank palet fabrikasında çalışan kardeşlerimin CHP'nin yalanlarına itibar etmediğini biliyorum.  Buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınlar Tayyip Erdoğan böyle bir yola tevessül etmemiştir. Bundan sonra da etmez. Bu CHP zihniyeti neyin satılacağını neyin işletmeye alınacağını anlamaz. Burada yapılan iş özelleştirme değiltir. İşletme hakkının belirli kısıtlamalar dahilinde BMC'ye devridir.Burada çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarında bir eksilme olmayacaktır."

Recep Tayyip Erdoğan tank palet fabrikası açıklama
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama