Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye Çok Sert Yanıt Akıl Dışı

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın ABD Başkanı trump'ın Ulusal güvenlik danışmanı John Bolton’un bugün İsrail'de terör örgütü YPG PKK ile ilgili açıklamalarına sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye Çok Sert Yanıt Akıl Dışı
Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye Çok Sert Yanıt Akıl Dışı melek eren

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın açıklamasında, "Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir." ifadelerini kullandı.
İbrahim kalın açıklamasının devamında;  

"Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır." ifadelerini kullandı. İbrahim kalın açıklamasında Türkiye'nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin diğer bir amacının da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarması olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

BOLTON'IN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton,  arın Ankara'ya gelmesi beklenirken bugün İsrail'de terör örgütü PKK YPG yi koruyan açıklamalarda bulundu. Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesinin bazların koşullara bağlı olduğunu ve çekilmeye ilişkin herhangi bir takvimi olmadığını söyleyen Bolton, Terör örgütü PKK YPG kastederek Amerika'nın Suriye dan çekilmesinin Türkiye'nin Türk savaşçıların güvenliğini Garanti etmesi ve DEAŞ'ın yenilmesi koşuluna bağlı olduğunu söyledi.

son dakika Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın açıklama son dakika haberi ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama