Zeytin Dalı Harekatı'nda Bir İlk! Yerli Üretim Cirit’ler ve ATAK’lar Afrin’deki Terör Hedeflerini Vurdu

Afrin’de TSK tarafından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı 5. gününde başarı ile devam ediyor. Harekatta ilk defa T-129 ATAK helikopteri görev aldı. Terör hedefleri bu defa yerli üretim Cirit’ler ve ATAK’lar ile vuruldu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Bir İlk! Yerli Üretim Cirit’ler ve ATAK’lar Afrin’deki Terör Hedeflerini Vurdu
Zeytin Dalı Harekatı'nda Bir İlk! Yerli Üretim Cirit’ler ve ATAK’lar Afrin’deki Terör Hedeflerini Vurdu melek eren

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak amacı ile 20 Ocak 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı operasyonu bugün beşinci gününde. " Zeytin Dalı Harekatı" Mehmetçik ve ÖSO tarafından başarılı bir şekilde sürdürülüyor. 

İLK DEFA ATAK HELİKOPTERLERİ VURDU
Dün gece boyunca Afrin’in batısında bulunan terör hedeflerine belli aralıklarla top atışları yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı’nda ilk defa yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK’da görev aldı. 

KAMERALAR SANİYE SANİYE KAYDETTİ
Teröristlere ait hedeflerin yerli üretim ATAK helikopterleri tarafından vurulma anları kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kara unsurları tarafından Terör örgütü hedefleri titizlikle lazer sistemi ile işaretleniyor ve T-129 ATAK helikopterleri hemen ardından bölgeyi vurmaya başlıyor. 

YERLİ ÜRETİM CİRİT FÜZELERİ DE İLK DEFA KULLANILDI
ATAK helikopterleri terör hedeflerini vurduğu sırada yine harekatta ilk kez kullanılan yerli üretim "Cirit" füzelerini attı. ÖSO mensupları da helikopterler hedefleri vururken YPG mevzilerine ilerlemek için karadan hazır halde bekledi.

Zeytin Dalı Harekatı afrin operasyonu atak helikopteri cirit son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama