Yılın İlk Gününe Plastik Poşet Ücreti Damga Vurdu! Plastik Poşet 0,25 Kuruştan Satılmaya Başlandı

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında plastik alışveriş poşetleri Bugünden itibaren tüketicilere 25 kuruş karşılığında satılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar bugün alışverişe çıkarken yanında poşetlerini götürürken bazı vatandaşlar ise poşet almayarak ürünleri açıp da götürdü. Trabzon'da bir vatandaş poşet ücreti ödememek için satın aldığı ürünleri cebinden çıkardığı naylon poşetlere doldurdu.

Yılın İlk Gününe Plastik Poşet Ücreti Damga Vurdu! Plastik Poşet 0,25 Kuruştan Satılmaya Başlandı
Yılın İlk Gününe Plastik Poşet Ücreti Damga Vurdu! Plastik Poşet 0,25 Kuruştan Satılmaya Başlandı melek eren

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme bugün itibariyle başladı. Artık Türkiye genelinde plastik poşetler ücretli olarak satılmaya başladı. Bazı zincir marketlerde poşetlerin üzerine barkod konulurken eski poşetleri bitirmeye çalışan bazı marketler ise Barkodları ayrı okuttu.

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uygulamanın hayata geçmesinin ardından Kent genelinde bazı marketlerde denetim yaptı. Edirne'de bazı vatandaşların Marketlerden aldıkları ürünleri evlerinden getirdikleri poşetlere bıraktığı gözlenirken Malatya'da ise bir vatandaş para ile poşeti almayarak ürünlerini açıkta götürdü. 
Trabzon'da ise alışveriş yapan bir kişi kasetleri ücret ödeyerek satın almak istemedi ve uygulamanın çevrenin korunması adına önemli olduğunu söyledi. Yine Trabzon'da Mehmet Salih isimli bir vatandaş ise poşet ücreti ödememek için satın aldığı ürünleri cebinden çıkardığı naylon poşetlere doldurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plastik poşet ücreti plastik poşet son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama