Yargıtay'dan Çok Konuşulacak Aldatma Kararı: Aldatılan Eş Tazminat Talep Edemeyecek

Yargıtay'ın evlilik Birliği devam ederken aldatılan kişinin eşinin sevgilisinden manevi tazminat isteyemeyeceğine hükmettiği karar resmi gazetede yayınlandı.

Yargıtay'dan Çok Konuşulacak Aldatma Kararı: Aldatılan Eş Tazminat Talep Edemeyecek
Yargıtay'dan Çok Konuşulacak Aldatma Kararı: Aldatılan Eş Tazminat Talep Edemeyecek melek eren

Yargıtay’da oy çokluğu ile alınan kararın gerekçesinde aile hukukunda evlilik birliğinin devamı sırasında eşlerden birinin Sadakat yükümlülüğüne aykırı davranması na karşı diğer eşin başvurabileceği hukuki Yolları ve uygulanacak yaptırımların düzenlendiği belirtildi.

Türk Medeni Kanunu 174 maddesinin 2. fıkrasında, "Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir." hükmünün yer aldığı gerekçeli kararda hatırlatılırken, Bu madde gereğince manevi tazminatın sadece kusurlu olan diğer ekran ve ancak boşanma davası ile istenebileceği belirtildi. Yargıtay tarafından açıklanan gerekçeli kararda "Bir kimsenin eşi tarafından aldatılmamayı isteme hakkı şeklinde herkese karşı ileri sürebileceği mutlak bir kişilik hakkı yasalarda yer almadığından, aldatma eylemine katılan üçüncü kişinin aldatılan eşin bir mutlak hakkını ihlal etmesi söz konusu değildir. Başka bir anlatımla evlilik birliğinin tarafı olmayan ve dolayısıyla sadakat yükümlülüğü bulunmayan üçüncü kişinin eşler arasındaki evlilik sözleşmesinden kaynaklanan yükümlülüklere uyma zorunluluğu bulunmamaktadır."  değerlendirmesi yapıldı.

yargıtay aldatma kararı son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama