Tüyler Diken Diken! Önce Türk Bayrağını Öptüler, Ardından Nefes Kestiler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını gösteren bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta gerçek mermiler kullanılırken Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 300 polisin katılımıyla gerçekleşti.

Tüyler Diken Diken! Önce Türk Bayrağını Öptüler, Ardından Nefes Kestiler
Tüyler Diken Diken! Önce Türk Bayrağını Öptüler, Ardından Nefes Kestiler melek eren

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda polis helikopteri Ejder Zodyak botlar ve kirpi tipi araçlar ile özel harekat köpeği Hector destek verdi. Özel Harekat polislerinin gerçekleştirdiği eğitim tatbikatına, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Haydar Karsavuranoğlu, Eğitim Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Güntekin, Özel Harekat Şube Müdürü Kadri Gençkaya ve Havacılık Şube Müdürü Mehmet Tok ile çok sayıda emniyet müdür yardımcısı katıldı.

2018’TE BİN 431 OPERASYON

2018 yılının Aralık ayına kadar İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon şubeleri 1431 operasyonda destek verdi. Özellikle çatışma tehlikesi içeren operasyonlardaki en önemli gücü olan özel harekat polisleri Bir yıl boyunca aralıksız şekilde eğitimlerine devam ediyor.

İŞTE O EĞİTİMLERDEN BAZILARI 

2018 yılında Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polislerin eğitimlerinin şu şekilde olduğu öğrenildi: “Eğitimlerde uçak operasyonu tatbikatı, gemi Operasyonu tatbikatı, helikopterle takviye kuvvetlerinin araziye indirilmesi, hava destekli keşif ve gözleme faaliyetleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli kurbağa adamların zodyak botlardardan göle atlaması ve suda ilerleyerek hedef noktadan çıkması, arazide bulunan şüphelilerin yakalanarak gözaltına alınması, yakın savunma eğitimleri, silahlı şüpheliyi etkisiz hale getirme, canlı bomba olduğu varsayılan şüphelinin Özel Harekat polisleri ve Özel Harekat köpeği Hektor ile etkisiz hale getirilmesi, otobüs operasyonu, Ejder ve Kirpi tipi zırhlı araçlarla hedef atışları yapıldı.”

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü özel harekat polisleri tatbikat son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama