Tendürek’te Çatışma Çıktı! Teröristlerle Sağlanan Sıcak Temasta Yaralanan Askerler Var

PKK’ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Bugün askeri operasyonlar sırasında Ağrı’ya bağlı Doğubeyazıt İlçesi’nin Tendürek Dağı’nda PKK’lı teröristler ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerle çıkan çatışmada ise yaralanan askerlerimiz oldu. İşte çatışmadan gelen ilk bilgilerin detayı…

Tendürek’te Çatışma Çıktı!  Teröristlerle Sağlanan Sıcak Temasta Yaralanan Askerler Var
Tendürek’te Çatışma Çıktı!  Teröristlerle Sağlanan Sıcak Temasta Yaralanan Askerler Var Hasan Vural Topbaş

PKK’ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Bugün askeri operasyonlar sırasında Ağrı’ya bağlı Doğubeyazıt İlçesi’nin Tendürek Dağı’nda PKK’lı teröristler ile sıcak temas sağlandı.  Güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerle çıkan çatışmada ise yaralanan askerlerimiz oldu. İşte çatışmadan gelen ilk bilgilerin detayı…

PKK’ya yönelik her geçen askeri operasyonlar sürüyor ve her geçen gün daha da büyük darbe vuruluyor. Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’ndeki Tendürek Dağı’nda arama faaliyetleri yapan güvenlik güçleri bölgede teröristler ile sıcak temas sağladı. Dağda arama-tarama faaliyetlerine devam eden askerle teröristler ateş açtı.  Bu sıcak temas sonrasında ise çıka çatışmada yaralanan askerlerimizin olduğu gelen bilgiler arasında. 

Çatışmanın bildirilmesinden sonra ise bölgeye takviye birlikler gönderilirken hava destekli operasyon için de helikopterler gönderildi. Ayrıca da yaralı askerlerin getirilmesi için de bölgeye ambulans gönderildi. 

Ayrıca da Ağrı İl Jandarma Komutanlığı yaptığı arazi çalışmaları esnasında 3 ayrı yerde PKK terör örgütüne ait olduğu tespit edilen el yapımı patlayıcılar bulundu. Ağrı Valiliği de bu konuda bir açıklama yaptı. 

Valiliğin yaptığı açıklamada:

"Jandarma Komutanlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde 2015 yılı içerisinde bölgede faaliyet gösteren PKK mensupları tarafından Yaygınyurt ve Güngören köyleri arasındaki stabilize yolun çeşitli noktalarına el yapımı bomba düşenmiş olabileceği bilgisine ulaşılmıştır. Bölgede yapılan aramada; 3 ayrı bölgede 4 adet büyük tüp ve 1 adet düdüklü tencere ile hazırlanmış EYP düzeneği ortaya çıkarılarak imha edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

 

Ağrı Tendürek Dağı çatışma Ağrı'da çatışma çıktı asker TSK Ağrı Valiliği PKK terör
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama