Şule Çet Soruşturmasında Yeni Gelişme

Ankara'da lüks bir plakanın 20 katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Şule Çet’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı biyoloji İhtisas dairesi tarafından hazırlanan raporun ardından savcılık şüphelilerin tekrar ifadesini aldı. Şule Çet’in el tırnaklarında örneği belirlenen Berk Akand, “Bana ait olan DNA tokalaşmayla geçmiş olabilir” savunması yaptı.

Şule Çet Soruşturmasında Yeni Gelişme
Şule Çet Soruşturmasında Yeni Gelişme melek eren

Ankara'da lüks bir plakanın 20 katından 29 Mayıs 2018 tarihinde şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet soruşturmasında önemli gelişmeler yaşandı. Olayın ardından aynı dairede bulunan Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand,  gözaltına alınmıştı. Şüpheliler iki defa nöbetçi mahkemeye çıkarıldı her ikisinde de hakim tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bu süreç içerisinde Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda Şule Çetin saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

RAPOR DOSYAYA GİRDİ SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarılırken Ankara 2. Sulh Ceza hakimliğince “Cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 14 Temmuz’da  tutuklama kararı verildi. Kısa bir süre önce Adli Tıp Kurumu Başkanlığı biyoloji İhtisas dairesi nin hazırladığı raporda dosyaya girdi. Hazırlanan raporda Şule Çetin el tırnaklarının alınan iki DNA örneği ne şüpheli Berk Akand’a ait olduğu belirtildi.

BERK AKAND'A AİT DNA BULUNMASI

Adli Tıp Kurumu raporuna dava dosyasına girmesinin ardından savcılık iki şüphelinin yeniden ifadesini aldı. İfadesi alınan şüphelilerden Çağatay Aksu genç kızın tırnaklarında Berk Akand’a ait DNA örneklerinin tespit edilmesi ile ilgili olarak, “Ben Emniyet birimlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında ve Sulh Ceza Hakimliğinde ifade verdim. O ifadem doğrudur. Olay anında Şule Çet’i aşağıya düşerken kurtarmaya çalışan benim. Berk Akand, Şule Çet’in aşağıya düşme anında odada değildi. Nasıl çıktığını bilemem”  ifadelerini kullandı.

ŞİŞELER ALINMIŞ OLABİLİR

Ayrıca Aksu, savcının video kayıtlarında içki şişelerinin görünmesine rağmen yapılan incelemede içki şişelerine rastlanmadığını hatırlatması üzerine “Emniyetin yaptığı olay yeri inceleme tutanağında vardır. Savcılık aşamasında şişeler alınmış olabilir. Ben şişeleri bir yere atmadım. Bardakları yıkayıp mutfağa koymuştum. Ayrıca olaydan önce bardakları yıkamıştık” yanıtını verdi.

TOKALAŞMAYLA GEÇMİŞ OLABİLİR İDDİASI

Genç kızın tırnakların arasında DNA örneği bulunan Şüpheli Akand da yaptığı savunmada “Olay günü Şule Çet ile tokalaşmıştık. Aynı bilgisayarı kullanarak müzik seçmiştik. DNA bu şekilde Şule Çet’in eline geçmiş olabilir. Ben olay anında odada yoktum” dediği öğrenildi.

ANA RAPOR BEKLENİYOR

Ayrıca olay gecesine ilişkin HTS kayıtları da soruşturma dosyasına girdi. HTS kayıtlarından yapılacak analize göre şüphelilerin ve maktülün telefon trafiği ortaya çıkacak. Savcılık şüpheliler hakkında yeni bir karar verebilmek için adli tıp Kurumu'na raporlu bekliyor. Gelecek rapor sonucunda olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğu ortaya çıkacak.

 

ankara lüks plaza 20. kat şule çet şule çet soruşturması
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama