Son Dakika! TEOG’un Yerine Gelen Yeni Sistem Açıklandı: Öğrencilere Müjdeli Haber

TEOG sınavının kaldırılmasının ardından yerine gelecek olan sınav programı hayli merak edilirken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir açıklama yaptı ve yeni sınav sistemini açıkladı. İşte haberin detayı…

Son Dakika! TEOG’un Yerine Gelen Yeni Sistem Açıklandı: Öğrencilere Müjdeli Haber
Son Dakika! TEOG’un Yerine Gelen Yeni Sistem Açıklandı: Öğrencilere Müjdeli Haber Hasan Vural Topbaş

TEOG sınavının kaldırılmasının ardından yerine gelecek olan sınav programı hayli merak edilirken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir açıklama yaptı ve yeni sınav sistemini açıkladı. İşte haberin detayı…

TEOG sınavının kaldırılmasının ardından hem aileler hem de öğrenciler yerine gelecek olan yeni sınav sistemini hayli merak ederken, bu merakları artık son buldu ve yeni sınav sistemi milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından resmen açıklandı. Yılmaz, yeni sistemin hem aileler için hem de öğrenciler için iyi bir olanak sağlayacağının altını çizdi. 

ÇOCUKLAR EN GÜZEL ZAMANLARINDA SINAV YARIŞINA GİRİYOR

TEOG sistemi üzerinden açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu sistem yüzünden çocukların en güzel zamanlarında sınav yarışına girdiğini söyledi ve öğrencilerin sınava hazırlanmak için devamsızlık yaptığını söyledi. Bu olumsuzluklardan söz eden Yılmaz, “Bir başka sınav yapıyoruz, iki sınav. O günlerde diğer öğrenciler okula gelmiyor. Bu da okulda aksamaya yol açıyor. Bir başka husus toplumda. Siz bunları alıyorsunuz, 6’ncı, 7’nci, 8’nci sınıfların başarı notları da eklenerek puan çıkıyor. O zaman da deniyor ki, özel okulların puanlarını cömert verdiği ifade ediliyor. Bir başka husus, 8’nci sınıf öğrencilerimiz faaliyetlere katılamadığı. Çocuk 6’ncı sınıftan itibaren bu sınava hazırlanıyor. Çocukların en güzel zamanında, 8’nci sınıfta yapılacak sınav için bir yarışa giriyor. Bunun da bir olumsuzluğu var. Bir başka husus, bu lise sonlarda da var. lise sondaki öğrenciler üniversite sınavı için devamsızlık yapılıyor. TEOG’a hazırlık için ilave devamsızlık ortaya çıktı.” dedi.

YENİ SİSTEMİ AÇIKLADI

TEOG sınavı yüzünden öğrencilerin devamsızlık yapmalarının yanı sıra okuldaki sosyal etkinliklere de katılmadığını söyleyen Yılmaz, bu yüzden bu sistemi kaldırıp daha iyi bir sistem getirmeye karar verdiklerini açıkladı. 
Yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu sisteme göre artık öğrencilerin evlerine yakın bölgeledeki okullara yerleşeceğinin müjdesini verdi. Yılmaz, Bizim sistemimiz şu. Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni getirdik. Bu sistemde veli ve öğrencimiz, adresine en yakın okuluna yerleştirilecek. Esas şey bu. Bizim biliyorsunuz AK Parti Hükümetleri'nin programında da var. En iyi okul, eve en yakın okuldur diye sözümüz de var. Peki 2012 yılında 10’ncu kalkınma planı hazırlanıyor. 2014-2018 yıllarını içeren. Deniyor ki eğitimle ilgili bunlar bunlar bunlar yapılsın.” dedi.

5 TERCİH YAPILACAK

Öğrencilerin bir ekranda istediği 5 okula tercihte bulunacağını açıklayan İsmet Yılmaz, hiçbir öğrencinin istemediği okula gitmeyeceğini söyledi ve bu sınavları ise Haziran’ın ilk haftasında yapacaklarını söyledi. Yılmaz, “İşte şimdi bizim getirdiğimiz bu sistemde de evlatlarımızı kendi tercihlerini alacağız. Başvuru esnasında bir ekran önüne gelecek, bu ekranda 5 tercihte bulunacak. Hiçbir öğrencimizi istemediği okul türüne yerleştirmeyeceğiz. Temmuz ayı içerisinde de, bütün öğrencilerimiz, 1 milyon 200 bin öğrencimiz var. Yeni sistemle birlikte bütün veli ve öğrencilerimiz daha en başta, ortaokul kaydı esnasında evlatlarının hangi listeye gidebileceğini de bilebilecek. Ortaokul ve lise arasındaki bir bağı kurmuş oluyoruz. Tercihe bağlı ve adrese yerleştirme olacağı için sınav baskısı da kalkmış olacaktır. Bu yolla öğrencilerimiz sosyal sportif etkinlikler için vakit bulabileceklerdir. Adres bölgelerindeki sisteme, farklı akademik düzeylerde öğrenci gelecek, akademik çeşitlilik sağlanacak.” dedi.

 

sondakika haberler Milli Eğitim Bakanlığı İsmet Yılmaz İsmet Yılmaz yeni sistem açıklaması TEOG TEOG'un yerine gelen yeni sistem
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama