Son Dakika! Peş Peşe FETÖ Operasyonları, Çok Sayıda Gözaltı Var

İzmir merkezli 9 ilde FETÖ-PYD silahlı terör örgütünün TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 30 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yine Van merkezli 18 il ve KKTC'de fetö'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 14 boğazda 19 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ/PDY'ye yönelik ankesörlü telefon soruşturması Konya merkezli 11 ilde 23 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Son Dakika! Peş Peşe FETÖ Operasyonları, Çok Sayıda Gözaltı Var
Son Dakika! Peş Peşe FETÖ Operasyonları, Çok Sayıda Gözaltı Var melek eren

Fethullahçı terör örgütünün İzmir'de Türk Silahlı kuvvetlerindeki Kripto yapılanmasına yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararının çıkarılmasının ardından düzenlenen operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada terör örgütünün TSK içerisindeki Kripto yapılanmasına yönelik ardışık aramalarda bulunduğu belirlenen 3 ihraç askeri Öğrenci ikisi emekli diğerleri ise kara deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları ile Jandarma Komutanlığı'nda halen görevli 30 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir merkezde Mersin Ankara Muğla Aydın Siirt Manisa Konya ve Sivaslı düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Firari olan zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

“ASKERİ MAHREM YAPILANMASINA” OPERASYON

Van merkezli 18 ilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde terör örgütü fetö'ye yönelik askeri mahrem yapılanması operasyonunda da 19 zanlı gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin ardışık arama ve Kripto şifreleme yöntemlerini de şifresine yönelik soruşturma kapsamında 14'ü muvazzaf ve dörtlü kamudan ihraç ve bir eski askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi.

 

son dakika fetö operasyonu son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama