Son Dakika! MİT TIR'ları Davasında Yargılanan CHP'li Enis Berberoğlu'na Tahliye

MİT tırları görüntülerini Can Dündar ettiği gerekçesiyle hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen CHP'li Enis Berberoğlu’nun cezası Yargıtay tarafından onandı. Fakat şu anda CHP'den milletvekili olan Enis Berberoğlu’nun cezası milletvekilliği sona erene kadar durduruldu. Enis Berberoğlu Bu karar doğrultusunda salıverilecek.

Son Dakika! MİT TIR'ları Davasında Yargılanan CHP'li Enis Berberoğlu'na Tahliye
Son Dakika! MİT TIR'ları Davasında Yargılanan CHP'li Enis Berberoğlu'na Tahliye melek eren

MİT tırları görüntülerini Can Dündar ettiği gerekçesiyle hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen CHP'li Enis Berberoğlu’nun cezası Yargıtay tarafından onandı.  Fakat şu anda CHP'den milletvekili olan Enis Berberoğlu’nun cezası milletvekilliği sona erene kadar durduruldu. Enis Berberoğlu Bu karar doğrultusunda salıverilecek.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na durdurulan MİT tırları görüntüleri eski Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiası ile verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandı. Şu anda hala CHP'de milletvekilliği olan Enis Berberoğlu’nun cezası milletvekilliği sona erinceye kadar ertelendi. Bu durumda Enis Berberoğlu tahliye edilecek.

BERBEROĞLU, 5 YIL 10 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu durdurulan MİT tırları görüntüleri ne eski Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada tutuklanmış ve 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Berberoğlu’nun avukatları tarafından kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 16 ceza dairesine gelmişti.

YARGITAY, OY ÇOKLUĞU İLE VERİLEN HAPİS CEZASINI ONADI
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Yargıtay 16 Ceza Dairesi temyiz incelemesini tamamladı.  Yargıtay oy çokluğu ile Berberoğlu’na , "devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı.  Yargıtay tarafından aynı zamanda anayasanın 83/3 maddesi uyarınca milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve sarılı verilmesine karar verildi.

 

son dakika enis berberoğlu chp tahliye yargıtay MİT tırları davası son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama