Son Dakika! Meteoroloji'den En Yetkili İsim Açıkladı: Cuma Günü Kar Geliyor

Türkiye genelinde bugün ve yarın hava sıcaklıklarının artması beklenirken Yarın akşam saatlerinden itibaren Kuzeybatı kesimlerde cuma gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar hava sıcaklıkları azalacak. Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun Cuma Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul'da havanın aralıklarla Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini söyledi.

Son Dakika! Meteoroloji'den En Yetkili İsim Açıkladı: Cuma Günü Kar Geliyor
Son Dakika! Meteoroloji'den En Yetkili İsim Açıkladı: Cuma Günü Kar Geliyor melek eren

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan mutlu Coşkun yazılı bir açıklama yaparak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerini paylaştı. Yarından itibaren Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen Alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini belirten Coşkun, Hava sıcaklıklarının bugün ve yarın artmasının beklendiğini Ancak yarın akşam saatlerinden itibaren Kuzeybatı kesimlerde cuma gününden itibaren ise iç kesimlerde tekrar azalacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan mutlu Coşkun;  "Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde ülkemizin güney ve batı kıyılarında kuvvetli yağmur, kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarıyla batı kesimlerinden başlayarak zamanla iç ve kuzey kesimlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor."  diye konuştu.

YAĞIŞLAR YAĞMURLA BAŞLAYACAK

Yarın Türkiye'nin güney ve batı kesimlerinde yağışların başlayacağını belirten Volkan zaman içerisinde iç kesimlerinde yağışlı geçeceğini tahmin edildiğine dikkat çekerek yağmurla başlayacak olan yağışların iç kesimlerinin yükseklerinde Karla Karışık Yağmur ve kar akşam saatlerinden itibaren ise Marmara'nın batısında kar şeklinde olmasının beklendiğine dikkat çekti.
Ege ve Akdeniz kıyılarında yağışların yer yer kuvvetli sağanak akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısında yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olmasının beklendiğine dikkat çeken Coşkun, Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Ege'de zamanla Marmara Akdeniz ve İç Anadolu'da ve Batı Karadeniz'de fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini belirtti.

HAFTA SONU YURT GENELİNDE KAR VE YAĞMUR BEKLENİYOR

Coşkun, açıklamasının devamında Cuma günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında ülke genelinde yağışların görüleceğini belirterek, "Yağışların güney ve batı kıyılarla  Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla  karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz bölgesinin kıyı  kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara'nın batısı ile Toroslar'da kuvvetli kar  yağışı bekleniyor." dedi.

 

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan mutlu Coşkun meteoroloji son dakika açıklama hava durumu son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama