Son Dakika! Kaşıkçı Cinayetinin 11 Dakikalık Ses Kaydının İçeriği Ortaya Çıktı

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü Suudi gazeteci Kemal Paşa'nın öldürülmesi ne yönelik hazırlanan istihbarat raporunun sunulması dünya kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. ABD ve Suudi Arabistan arasında derin bir müttefiklik ilişkisi bulunurken ABD'nin hazırlayacağı raporu devlet eli ile işlenmiş cinayetin akıbetini ortaya çıkaracak. Ayrıca Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne ilişkin 11 dakikalık ses kaydı da ortaya çıktı.

Son Dakika! Kaşıkçı Cinayetinin 11 Dakikalık Ses Kaydının İçeriği Ortaya Çıktı
Son Dakika! Kaşıkçı Cinayetinin 11 Dakikalık Ses Kaydının İçeriği Ortaya Çıktı melek eren

Suudi Arabistan gazeteci Cemal kaşıkçının öldürüldüğünü başta inkar etmiş ardından da itiraf etmek zorunda kalmıştı. Kaşıkçı cinayetine ilişkin bugüne kadar Türk yetkililerin yerli ve uluslararası basına sızdırdığı bilgiler doğrultusunda Riyad köşeye sıkıştı.  Riyad yönetimi ulusal basına sızan her bilgi sonrası Panikledi ve devlet söylemi defalarca değişti. Tabii ki bu kadar Sızıntı olması bilgi kirliliğine de yol açtı.

Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın elinde Cemal kaşıkçının sesinin yer aldığı iki ayrı ses kaydı var. Iki ses kaydının içerisinde Kaşıkçı ait toplam 11 dakikalık bölüm bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen CIA Direktörü Gina Haspel’in 11 dakika süren ses kaydına dinlediği ve kayıtları Washington  ilettiği de belirtildi.

İŞKENCEYİ ARATMAYAN ARBEDE

Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018 günü uudi Arabistan İstanbul başkonsolosluğuna girdikten sonra dört kişiyle tartışmaya başlıyor. Çıkan tartışma arbedeye dönüşürken Bu 4 kişi cemaat Kaşıkçı içerideki kapıdan idari birimlerin bulunduğu B ünitesine götürüyor. Sözlü atışma kavga arbede ve darp sesleri bu bölümde de devam ederken  4 dakikalık ses kaydı içerisinde 7 farklı Suudi erkeğin sesinin olduğu Türk yetkililer tarafından ifade ediliyor. Sesin dağılımı ise şu şekilde;

“Suudi ekibin başında bulunan Maher Abdulaziz Mutreb.
Dördü, A ünitesinde karşılayan ekip. Beşinci ses veliaht prensin yakın koruması olan ve bu infaz ekibinin koordinatörü olduğu iddia edilen Maher Abdelaziz Mutreb. Altıncı ses soruşturma dosyasının birinci derecedeki şüphelisi Suudi başkonsolos Muhammed el Uteybi’ye ait. Yedinci sesin ise kime ait olduğu henüz tespit edilememiş. Mutreb’in Kaşıkçı içeri girer girmez ‘Hain, hesap vereceksin’ dediği ifade ediliyor. Şunu belirteyim, tarafıma aktarılan bilgiye göre, B ünitesinde Kaşıkçı’nın maruz kaldığı darbın işkenceden aşağı kalmayacak kadar şiddetli.
Yetkililer, bir üst katta, makam odası, kripto odası ve sağır odanın olduğu C ünitesinde Suudi bir telefon hattıyla 19 kez Suudi Arabistan’ın arandığı, bu görüşmelerin dördünün prens Selman’ın özel danışmanı, Suudi trol ordusunu yöneten ve muhalif isimleri tespit eden Saud al Kahtani’le gerçekleştiğini belirtiyor. Telefon teknik takibinden sonra bu sesin B ünitesindeki ‘Hain’diyen kişinin sesiyle eşleştiği, ve bu seslerin ikisinin Mutreb’in havaalanında pasaport kontrolü sırasında kayda düşen sesle örtüştüğü belirtiliyor. İlk telefon görüşmesi ise Kaşıkçı’nn içeri girmesinden 13 dakika sonra gerçekleşiyor.”

UZUN SESSİZLİK

Bir üst katta bulunan J ünitesinden herhangi bir ses kaydı Türk yetkililerin elinde bulunmuyor. Fakat merdiveni yakın olan noktalarda yapılan konuşmalarda kayıtta yer alıyor. Kaynaklardan alınan bilgilere göre 11 dakikalık arbede ve kavga seslerinden sonra Yaklaşık 2 saat süren Derin Bir Sessizlik oluyor. Suudi ekibin bu zaman dilimi içerisinde jammerları çalıştırdıkları öne sürülüyor. Yaklaşık 2 saat süren sessizliğini ardından önce bir ses merdivenlerden hızlıca iniyor. 3 Suriye yetkiliye ait olduğu iddia edilen Bu sesler yetkililerden birinin ailesini kilitlenmesini istemesi ile şekilleniyor. Bilişim uzmanı olduğu düşünülen başka bir kişi ise kamera kayıtlarını sıfırlıyor ve dataları alıyor. 

KIYAFETLERİNİ GİYMEK ÜRPERTTİ

Gazeteci Cemal Kaşıkçı öldürüldükten sonra kıyafetlerini giyen ve dublörlük yapan 57 yaşındaki Mustafa el Mudeyni isimli mühendis Daha sonra bir taksiye atlayarak Sultanahmet'e gitmişti. Yetkililerden alınan bilgilere göre 2 saate yakın sessizliği bozan 2 şey dublörün hazırlanması. Hazırlandığı sırada dublaj,  ‘Yirmi dakika önce öldürdüğümüz adamın kıyafetlerinin üzerimde olması ürpertici’ diyor ve sonra Kaşıkçı’nın ayakkabılarının ayağını sıktığını söylüyor. Ayrıca konuşmaların devamında dublöre, “İlk önce dört sokak yürü, sonra taksiye bin, Sultanahmet’e git, kıyafetlerden kurtul ve konsolosluk rezidansında bizimle buluş.” talimatı veriliyor.  Şehir kamera kayıtları Mdeyni’nin talimata aynen uyduğunu ortaya koyuyor.

Kaşıkçı Cinayetinin 11 Dakikalık Ses Kaydı cemal kaşıkçı cesedi cemal kaşıkçı cinayeti ses kaydı cemal kaşıkçı cinayetinin ses kaydı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama