Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğrencilere Burs Müjdesi, 500 Liraya Çıkıyor

Erdoğan açıklamasında, "Kredi burs miktarını önümüzdeki yıl için lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğrencilere Burs Müjdesi, 500 Liraya Çıkıyor
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğrencilere Burs Müjdesi, 500 Liraya Çıkıyor melek eren

Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere Müjde verdi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrencilere Müjde geldi. Öğrencilerin kredi ve burs miktarını arttırma kararı aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi burs miktarını önümüzdeki yıl için lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık." ifadelerini kullandı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"DÜNYADAKİ YERİMİZ GÜÇLENİYOR"

"Değerli misafirler Yüksek Öğrenim sistemimiz çok yüksek bir seviyede bulunuyor. Ülkemizin sınırlarını da aştık. 7 milyon 611 bin öğrencimiz bulunuyor. Geçen hafta Almanya'da sordum, ne kadar öğrenci var diye, 3 milyon dediler. Bizden nüfusları daha fazla. Onların öğrenci sayısı 3 bizde ise 8 milyona yakın. İlk 500'ün içinde iki üniversite değil, daha da artırmamız lazım. Hocalarımızdan biraz daha gayret. İnşallah çok sayıda üniversitelerimizle girip, adımızı oralara yazdıralım. Üniversitelerimizde yabancı uyruklu öğrenci sayısı olumsuz propagandalara rağmen arttı. Ülkemizde üniversiteli öğrenci sayısındaki artış dünyadaki yerimizi güçlendiriyor."

"VATANDAŞIM, ÇOCUĞUNU DERSHANELERE GÖNDERMEK ZORUNDA KALMAYACAK"

Cumartesi Pazar günleri artık okullarımızda öğretmenleri vasıtasıyla orada kendisine destek vermek durumundadır. Artık benim vatandaşım kolundaki bileziği, ahırındaki hayvanı satıp çocuğunu dershanelere göndermek durumda kalmayacak.

"YATAK KAPASİTESİ 640 BİNİ BULDU"

Öğrencilerimizin barınma sorunu için açtığımız yurtların yatak kapasitesi 640 bini buldu.

"KREDİ BURS MİKTARINI LİSANSTA 500 LİRA, YÜKSEK LİSANSTA 100 LİRA"

Öğrencilerimiz nedense hep burs istemekte ancak krediye yanaşmıyor. Buradan öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyorum lisansta 500 lira, yüksek lisansta 1000 lira, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık.”

 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan akademik yıl açılış töreni kredi burs öğrencilerin kredi miktarı son dakika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama