ŞOK Olay! Yasak Olmasına Rağmen İnternetten Satıyorlar, Fiyatı ise Şaşkına Çeviriyor

Yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen ve doğal ortamlarından yakalanan akrepler yasak olmasına rağmen internet üzerinden 190 liraya kadar fiyatla satışa çıkarılıyor.

ŞOK Olay! Yasak Olmasına Rağmen İnternetten Satıyorlar, Fiyatı ise Şaşkına Çeviriyor
ŞOK Olay! Yasak Olmasına Rağmen İnternetten Satıyorlar, Fiyatı ise Şaşkına Çeviriyor melek eren

İnternet üzerinde hazırlanan ilanlarda 'Euscorpius Italicus', 'Uroplectes otjimbinguensis', 'Heterometrus petersii' Cinsi akrepler için 40 liradan 190 liraya kadar para talep ediliyor. Akrep satılan ilanlarda 'Tamamen sağlıklı durumdadır. Karşı ödemeli kargo. Küçükçekmece civarına elden teslim olur. Tarantula almak için satıyorum. Alıcısına şimdiden hayırlı olsun', 'Yanında boyutuna göre kap, yem, torf verilecektir. Sadece İzmir içi satılık' gibi ifadeler kullanıldığı görülüyor.

İNSANI ÖLDÜREBİLİR

Akreplerin internet üzerinden satılması konusu hakkında konuşan Muğla hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, "Bu tür zehirli hayvanlar sokması durumunda insanı öldürebiliyor. Akreplerin yaşama yeri doğal ortamlardır. Yetkililere seslenmek istiyorum. Bu vicdansızlara birilerinin 'dur' demesi gerekiyor"  ifadelerini kullandı. Diğer yandan doğa koruma ve milli parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ise satışın tespiti halinde hayvan başına 415 liralık ceza uygulanacağını söyledi.

 

akrep satış son dakika son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama