Sivas’ta Pirana Balığı Dehşeti Yaşanıyor! Peki Nereden Geldi Bu Piranalar?

Sivas’ta geçtiğimiz günlerde balığa gide amatör balıkçıların oltalarına 3 defa pirana balığı denk gelmişti. İşte bu balıkların nereden geldiğinin detayları…

Sivas’ta Pirana Balığı Dehşeti Yaşanıyor! Peki Nereden Geldi Bu Piranalar?
Sivas’ta Pirana Balığı Dehşeti Yaşanıyor! Peki Nereden Geldi Bu Piranalar? Hasan Vural Topbaş

Sivas’ta geçtiğimiz günlerde balığa gide amatör balıkçıların oltalarına 3 defa pirana balığı denk gelmişti. İşte bu balıkların  nereden geldiğinin detayları…

Sivas’ta geçtiğimiz günlerde amatör balıkçıların balık tutmaya gittiği Kızılırmak’ta 20 gün içerisinde 3 defa pirana balıkları oltasına takılmıştı. Pirana balıklarının görülmesi ise bölgede büyük bir şaşkınlık yaratmıştı. Ancak herkesin merak ettiği tek konu ise bu balıkların buraya nasıl geldiğiydi. 

PETSHOPTAN ALINIP SALINMIŞ OLABİLİR

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Mahir Yıldırım, bu balıkların buraya nasıl geldiği konusunda açıklamalarda bulundu. Pirana balıklarının bu bölgelerde yetişmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yıldırım, büyük ihtimalle petshoplardan alındığını ve daha sonra da sahipleri tarafından salınmış olabileceğini söyledi. 

Yıldırım, "Bu balıklar Güney Amerika balığıdır. Türkiye'deki akarsularda yetişemez, üreyemez. Kızılırmak'ta yaşama şansı olmayan balıklar burada kışı bile atlatamaz. Son günlerde çıkan balıklar da hemen hemen aynı boyutta. Bunlar genellikle öğrenciler tarafından alınıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Sivas Kızılırmak pirana balığı petshop Güney Amerika
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama