Şengül Öğretmenin Sır Ölümü! Rapor Geldi, Sanık Tahliye Edildi

İstanbul Beyoğlu'nda öğretmen Şengül Karaca kaldığı evin penceresinden düşerek Hayatını kaybetmişti. Şengül öğretmeni iterek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle müebbet hapsi istenen birlikte yaşadığı sanık Hasan Aydın'ın tahliyesine karar verildi. Mahkemeye ulaşan Bilirkişi raporunda olay yerindeki keşif sırasında yapılan ölçümlerin olayın cinayet mi intihar mı olduğu yönünde kesin ayrım yapılmasına olanak vermediği belirtildi.

Şengül Öğretmenin Sır Ölümü! Rapor Geldi, Sanık Tahliye Edildi
Şengül Öğretmenin Sır Ölümü! Rapor Geldi, Sanık Tahliye Edildi melek eren

İstanbul'da 4 Mayıs 2017 tarihinde falda evin penceresinden düşerek öldüğü iddia edilen öğretmen Şengül Karaca davasında yeni gelişmeler yaşandı. İstanbul 31 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan Aydın sesli ve görüntülü bilişim sistemi aracılığı ile katıldı. Hayatını kaybeden Şengül Karaca'nın ağabeyi şikayetçi Yalçın Karaca ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTI

Olayla ilgili bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştı öğrenilirken 11 Mayıs 2018'de mahkeme heyeti ile Olay yerinde yapılan keşif ve Dosya içindeki kamera görüntüleri dikkate alınarak hazırlanan raporda Şengül Karaca'nın yüzü dışarı batar vaziyette olduğu yere ilk temas eden kısmının ayakları olduğu bu düşüşün çivileme atlayış olarak tabir edilebileceği belirtildi. Pencereden alınan parmak izlerinin Karaca ya ait olduğu 10 kabulü ile Karaca'nın yüzü yola bakacak şekilde aşağı düştüğü Şengül Karaca'nın arkadan içilmesi veya kendini boşluğa bırakırken sonra ayakları ile ileri yönlü bir hamle yapması sırasında belirgin fiziksel ölçüm farklı olmayacağından keşif sırasında yapılan ölçümlerin olayım cinayetmi intiharmı olduğu yönünde kesin ayrım yapılmasına olanak vermediği raporda ifade edildi. Aynı zamanda pencerenin oldukça dar olduğunun belirtildiği raporda bu şekilde dar olan Pencereden bir kişinin kendi isteği dışında arkadan itilerek atılmasının Hatta pencere pervazında yüzü dışarı bakır vaziyette oturmuş olsa dahi oldukça zor olacağı kaydedildi.

TAHLİYESİ TALEP EDİLDİ

Duruşmada söz alan sanık Hasan Aydın, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Aydın'ın avukatı Ozan Çağlar Aslan ise bilirkişi raporunun savunmalarını desteklediğini belirterek, "Mağdurenin düşmeden önce darp edilmediği ortadadır. Çivileme atlaması gerektiği belirtilmiş, yine pencerenin ölçütü itibariyle oradan itilerek atılmasının çok zor olduğu belirtilmiştir. Ayrıca tanık olarak dinlenen marketçi, herhangi bir yardım çağrısı veya bağırma sesi duymadığını belirtmiştir. Müvekkilim iki yıldır tutukludur, dosyada maktülenin facebook yazışması dışında hiçbir delil yoktur. Kaldı ki bir kişi dayak yerken gidip de facebook'tan mesaj atması mümkün değildir"  ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETÇİ AVUKATLARI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI TALEP ETTİ

Raporun geç geldiğini belirten şikayetçi avukatı Oya Meriç Eyüboğlu ise, "Bizim önümüzü açacak bir rapor gelmemiştir. Raporda, 'burada otursa dahi zordur' ifadesi yer almaktadır. Bu bilimsel bir dayanağı olmayan, yorumdur. Tutuklama koşulları devam etmektedir" ifadelerini kullandı

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme heyeti verdiği kararda bilirkişi raporuna göre suç vasfının neyine değişebileceği delilleri karartamayacağı ve tutuklu kaldığı süre Göz önünde bulundurarak sonuç Hasan Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

şengül öğretmen ölüm intihar cinayet tahliye rapor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama