Sedanur Güzel Davasında Yeni Gelişme! Başka Bir İle Nakli İstendi

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı fazla köyünde kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulma Sedanur güzelin ölümüyle ilgili Tutuklu 3 sanık güvenlik nedeniyle Diyarbakır'daki Cezaevi'ne nakledildi. Kars 1. ağır ceza mahkemesi Adalet Bakanlığı'ndan yine güvenlik nedeniyle davanın başka bir ilde görünmesi için naklini istedim.

Sedanur Güzel Davasında Yeni Gelişme! Başka Bir İle Nakli İstendi
Sedanur Güzel Davasında Yeni Gelişme! Başka Bir İle Nakli İstendi melek eren

Kars'ın Kağızman ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 80 haneli 350 nüfuslu köyünde yaşayan ve Abdullah Gül çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan 9 yaşındaki Sedanur 16 Eylül pazar günü öğle saatlerinde ortadan kayboldu. Sedanur o arayan aile ve köylüler bulamayınca durumu Jandarma ekiplerine haber verdi. Küçük kızın bulunması için arama kurtarma ve Güvenlik güçleri seferber olurken 23 Eylül günü Köye 1 kilometre uzaklıkta Kayalık ve çalılık alanda Seda Nur'un cansız bedenine ulaşıldı. Sedanur ölümüyle ilgili olarak artan Bozkurt Himmet Uç ve Ahmet bilen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sedanur güzelin ölümüyle ilgili iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcılığı Ertan Bozkurt Ahmet bilen ve Himmet Uç hakkında kasten adam öldürme suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan 24 ay yıl ve cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunda anda üçer Yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sanıkların ortak hareket ederek çocuk yaşındaki Sedanur güzeli erik toplamak için fazla köyünde bulunan ağaçlık alanda kandırıp kaçıran hürriyetinden yoksun Tolga sarı olayım devamında da cinsel saikle hareket ettikleri ve bu ölen birinin kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu oluşturduğuna dikkat çekildi. 

DNA ÖRNEĞİ TUTTU

İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı biyoloji İhtisas dairesi tarafından hazırlanan DNA raporu da iddianameye girdi. Hazırlanan raporda, "Tişörtteki leke örneklerinin Ahmet Bilen'in DNA profiliyle uyumlu olduğu, bazı bölgelerde de Ertan Bozkurt'un DNA profiliyle uyumlu örnekler olduğu tespit edildi. Sedanur'un sağ elindeki 2 tırnak örneklerinde yapılan incelemede, örneklerin Ertan Bozkurt'un DNA profiliyle aynı olduğu belirlendi" ifadeleri yer aldı.
MAHKEME, DAVANIN BAŞKA BİR İLDE GÖRÜLMESİNİ İSTİYOR
Kars 1. ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede doğrultusunda dava açıldı. Ancak mahkeme Adalet Bakanlığı'na başvurarak güvenlik gerekçesi ile davanın başka bir ile nakledilmesini istedi. Kars T Tipi Cezaevi'nde kalan 3 satılık daire güvenlik Tedbiri olarak Diyarbakır'daki Cezaevi'ne nakledildi.

kars kağızman paslı köyü sedanur güzel son dakika haberi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama