Otobüs Yolculuğunda Bir Dönem Kapanıyor! Artık Başkasının Yerine Bilet Alınamayacak

Hava taşımacılığında olduğu gibi Kara taşımacılığında da bakanlık tarafından yapılan yeni düzenlemeyle güvenlikler en üst seviyeye çıkarılıyor. Yeni sisteme göre bütün otobüs işletmelerinin taşıdığı Yolcuları e-devlet üzerinden kurulan sisteme kaydetme zorunluluğu olacak. E-devlet üzerinden kurulan yeni sistemle artık yolcuların başkasının yerine bileti alma ve yoldan yolcu toplama devrede sona erecek.

Otobüs Yolculuğunda Bir Dönem Kapanıyor! Artık Başkasının Yerine Bilet Alınamayacak
Otobüs Yolculuğunda Bir Dönem Kapanıyor! Artık Başkasının Yerine Bilet Alınamayacak melek eren

Hava taşımacılığında olduğu gibi Kara taşımacılığında da bakanlık tarafından yapılan yeni düzenlemeyle güvenlikler en üst seviyeye çıkarılıyor.  Yeni sisteme göre bütün otobüs işletmelerinin taşıdığı Yolcuları e-devlet üzerinden kurulan sisteme kaydetme zorunluluğu olacak. E-devlet üzerinden kurulan yeni sistemle artık yolcuların başkasının yerine bileti alma ve yoldan yolcu toplama devrede sona erecek.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından araç takip sistemi devreye sokuluyor. Bu sistem sayesinde Türkiye genelindeki 17 yolcu kapasitesini üzerinde bulunan tüm otobüs ve minibüslere takip cihazı takılacak. Bu sayede otobüslerin güzergâhları ve yerleri anlık olarak takip edilecek.  Yeni sistemle birlikte bu alanda yeni bir sektör daha açılacak. Otobüs firmaları tarafından yetkilendirilen firmalar yolcuların sisteme kaydetme işini üstlenecek.

KASIM ‘DA BAŞLAYACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yeni sistemle birlikte yolcu otobüslerinde devrim niteliğinde yeni güvenlik düzenlemelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yapılan çalışma sonucunda aynı hava taşımacılığında olduğu gibi Kara taşımacılığında da güvenlik en üst seviyeye çıkarılacak.  1 Ocak 2019 tarihinde devreye girmesi planlanan Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ni (U-ETDS)bakanlık tarafından önüne çekilerek kasımda başlatılacak. 

BAGAJLAR DA KAYIT ALTINA ALINACAK
Türkiye genelinde otobüs taşımacılığı yapan bütün işletmelerin taşıdığı yolcular e-devlet üzerinden kurulan sisteme kaydedilecek. Aynı zamanda yolcuların bagajları da e-devlet üzerinden kayıt altına alınacak. Sisteme işlenen bilgilerle ya da sistemi hiç işlenmemesi durumunda otobüsteki yolcunun sistemdeki kişiyle eşleşmemesi gibi durumlarda da işletmelere ağır cezalar geliyor.

YOLDAN YOLCU TOPLAYAMAYACAK
Ayrıca yeni sistemle birlikte başkasının yerine bilet alma veya yol üstünde yolcu toplama döneminde sona erecek.

otobüslerde yeni dönem e devlet sistemi yolcu kayıt ulaştırma bakanlığı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Bekaretini 14 Milyon Liraya Sattı
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama
Mehmet Ali Erbil’in Kardeşinden Çok Önemli Açıklama